Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
8 komentara

Izgrebana kuhinjska daska će izgledati kao nova uz ovaj trik

Drvene daske je izuzetno važno često dezinficirati jer na njima se mogu zavući sitne čestice hrane, a to je pogodno tlo za razmnožavanje bakterija. Također, ovaj trik uklonit će i tragove noža

8 komentara

Sve što vam je potrebno su limun, krupnija morska sol i kokosovo ulje. Stara izgrebana daska na kojoj rado rezuckate namirnice bit će kao nova. Osim toga, ovim postupkom ćete je i dezinficirati.

Foto: Easy Last-Minute Cleaning Hacks/Facebook

Najprije prepolovite limun, stavite sol na dasku pa je limunom dobro istrljajte - to će izjednačiti površinu daske da se tragovi rezanja nožem ne vide, a i uništit će neke mikroorganizme naslagane na površini. Kada ste gotovi, dasku prebrišite.

Sljedeći korak je poliranje kokosovim uljem. Stavite žličicu ulja na dasku pa je istrljajte dobro čistom spužvicom ili krpicom, prenosi Daily Mail.

Postoje još dva jednostavna načina kako dezinficirati drvenu dasku za rezanje, posebno ako na njoj imate naviku obrađivati meso.

  • Jedan način je izribati je octom - nanesite ocat, protrljajte i ostavite deset minuta, a potom isperite vrućom vodom.
  • Druga metoda je slična, samo koristite i soda bikarbonu - pospite sodu po dasci, potom prelijte octom, ostavite desetak minuta pa isperite vrućom vodom.
ZAŠTITA OD VIRUSA U kući dezinficirajte prekidače, sve ručke, kvake, mikrovalnu...

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Tema: To mi treba

Možda vas zanima i ovo:
Message