Lifestyle

Komentari 1

Izlet u prirodi: Evo gdje možete otići i jela koja možete ponijeti

Izlet u prirodi: Evo gdje možete otići i  jela koja možete ponijeti

ČITAJ TOP SADRŽAJ Svakog dana biramo za vas tekstove iz našeg sadržaja. Ovo su preporuke iz rubrike Life&Style

Svakoga dana na jednome mjestu donosimo preporuke iz našeg digitalne free i PLUS+ ponude. Ovo su priče novinara 24sata iz Life&Style rubrike. Pretplati se na PLUS+ i čitaj sadržaj samo za tvoje oči.

Ukoliko živite u Zagrebu ili njegovoj blizini, Park prirode Medvednica je savršeno odredište za šetnju po prirodi, lagano planinarenje ili jednostavno opuštanje na dekici negdje na livadi. Iskoristite ovo sve ljepše vrijeme pa svaki vikend isplanirajte neki novi, zanimljiv izlet u prirodu. Tu su i recepti za odlična slana i slatka jela koja su prikladna za izlete.

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE:

Boravak u prirodi, s druge strane, potiče pozitivne emocije, a šetnja i promatranje pejzaža povezani su s porastom psihičke i fizičke energije. Dodatno, priroda ima blagotvoran učinak na djecu koja se nose s dijagnozama poremećaja pažnje, hiperaktivnosti ili impulzivnosti.

PROČITAJ VIŠE:

 

Svakako hranu za izlet nosite u rashladnim torbama, jer, iako su pletene košare simpatičnije, frigo torbe čuvaju hranu od kvarenja, a time i od mogućnosti trovanja. Također, osigurajte dovoljno tekućine. Od hrane nosite praktične obroke koji se jedu prstima ili one koje možete spakirati u male posudice za svakog člana obitelji ili prijatelje.

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE:

Ovo lagano jelo vrlo je praktično za odlazak u prirodu, a jednostavno ga je napraviti. Salatu možete rasporediti u više manjih staklenki tako da svaki član obitelji dobije svoju porciju.

PROČITAJ VIŠE:

Gorski kotar primarno je gorovit kraj, a čak mu je 85 posto površine prekriveno gustim šumama, što ga svrstava u kategoriju zelenih pluća Hrvatske. Za one koji vole čistu netaknutu prirodu, što veliki dio Gorskog kotara i jest, izlet u taj kraj bit će nezaboravan. Jedna od destinacija koju turisti obožavaju je kanjon Kamačnik.

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE:

POGLEDAJTE VIDEO: LUKSUZ U ŠESTINAMA OD 1.950.000