Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Jabučna dijeta brzinski čisti organizam od otrova

Jabučna dijeta brzinski čisti organizam od otrova
3

Dijeta jabukama, za razliku od drugih dijeta (koje uz masti smanjuju i mišić), brzo i učinkovito topi masnoće, a da se pritom ne gubi mišićna masa

VIDEO

Zbog visoka udjela pektina - netopiva vlakna koje bubri u doticaju s vodom, ova voćka “iz raja”, nakon što ju pojedete, izaziva osjećaj punoće i sitosti. Zato je idealna namirnica prilikom provođenja kraćih, redukcijskih i detoksifikacijskih dijeta (poslije blagdanskoga obilnog jedenja). Pektin i vrijedan polifenol tanin u jabuci pomažu regulaciji probave, snižavanju povišena kolestrola i triglicerida te onemogućavaju taloženje masti u jetri. Jabuka sadrži i monosaharid fruktozu, šećer koji lako zadovoljava želju za slatkim, da pritom ne izaziva velike promjene u koncentraciji glukoze u krvi. Dijeta jabukama preporuča se ljudima koji skidanjem dvije, tri kile žele “korigirati” figuru te onima koji imaju problema s probavom, napuhanošću i, posljedično, povećanim trbuhom. Može se provoditi tri (restriktivna) ili sedam dana. Jedinstveno pravilo nalaže jedenje jabuke prije svakoga obroka te pijenje osam do deset čaša vode na dan. Primjer idealna doručka, uz jabuku, uključuje omlet i zobenu kašu, ručak pileća prsa, brokulu kuhanu na pari te malo smeđe riže (i jabuku), a večera salatu od lososa (losos s grila i nasjeckana jabuka). 

PORCIJE 
Ovisno o cilju kojega želite postići dijetom, povećavate, tj., smanjujete porcije. Tako jelovnik od najmanje (1200) kalorija ima pola zdjelice zobene kaše za doručak, komad pilećih prsa za ručak i komad lososa za večeru. Jelovnik od  2500 kcal zdjelu kaše, 2 komada piletine i 3 komada lososa.  
MEĐUOBROCI
Uz tri glavna obroka dijeta jabukama uključuje i dva međuobroka. Za užinu ili međuobrok može se jesti: šalica nemasna svježega sira, šalica nemasna jogurta, malomasni voćni jogurt od jabuke, frape od jabuke i naranče, nezaslađeni jabučni kompot ili  jabuka (sirova ili pečena u pećnici).
KRALJICA  VOĆA
Kao svakodnevni dio prehrane, jabuka čuva zdravlje i brine o ispravnom funkcioniranju organizma. Bogata visokovrijednim sastojcima (vitamini, minerali, vlakna...) zaslužuje istaknuto mjesto među voćem, tvrde nutricionisti, te svakome preporučuju jedenje 30 - 40 kg jabuka na godinu.
VRIJEDNOST
Osim u svrhu mršavljenja, ovaj način prehrane  preporučljiv je ljudima s trombozom, aterosklerozom i celulitom te svima koji su podložni opadanju imuniteta, naglašava nutricionistkinja Sandra Marić. Sočna bi jabuka zato trebala postati neizostavan dio prehrane.

SAVJET:
SANDRA MARIĆ, dipl. nutricionist, Multipower, Atlantic Trade
JABUKA JAČA IMUNITET, REGULIRA PROBAVU I DAJE VRIJEDNE VITAMINE
S obzirom na vrlo strog režim u restrikciji kalorija, ova dijeta se preporučuje držati najviše sedam dana i upravo je stoga namijenjena zdravim ljudima (onima bez većih zdravstveniih tegoba). Dijeta jabukama regulira probavu i pročišćava krvožilni sustav. Osigurava organizmu unos vitamina A, B1, B2, C, niacina, kalcija, kalija i željeza, koji povoljno utječu na obrambeni sustav te zajedno s pektinom i taninom potiću mokrenje, jačaju imunitet i učinkovito pročišćavaju organizam od štetnih tvari. U ovoj se dijeti jabuka može jesti u različitim oblicima. Preporučujem u obliku svježega soka ili samoga ploda jabuke. Kako bi ostavili dovoljno vremena za probavu, sprječili nastanak masnih naslaga te ostvarili pravi učinak u mršavljenju, jabuku bi trebali jesti pola sata prije ili dva sata nakon obroka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru