Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Jane Fonda: Vježbanje u starosti još je važnije nego u mladosti

Jane Fonda: Vježbanje u starosti još je važnije  nego u mladosti
1

Iako je marljiva, ona na svojim treninzima ne radi ništa što joj može naškoditi za zdravlje. Isteže se na svakom treningu te ljudima poručuje da 'održe svoje tijelo mladim'

VIDEO

Politička aktivistica, dugogodišnja glumica i fitness ikona, usred pandemije ponovo nas je oduševila svojim vježbama na TikToku, kao i nekad najprodavanijom VHS kasetom u 80-ima te motivirala da nešto učinimo za sebe. Makar se nismo mogli maknuti iz kuće. Ali po svemu sudeći, Jane Fonda je i dalje aktivna, a njena rutina uključuje svakodnevno kretanje.

- Moram se nastaviti kretati, jer kad ostariš, to je kritičnije nego kad si mlad. Morate održati svoje tijelo. Ako to ne učinim, ne samo da mi tijelo počinje propadati, nego i moj um, zato znam da su mi potrebni ti endorfini - kaže Jane. Iako je marljiva, ona na svojim treninzima ne radi ništa što joj može naškoditi za zdravlje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:24

- Imam osteoartritis, tako da ne mogu dizati ništa teško - kaže ona. Umjesto toga, odlučuje se za otpornike kojima radi na treningu snage. 

- Koristim trake i s njima radim svaku mišićnu skupinu, ali to radim polako - objašnjava Jane. 

Kad joj se upale mišići i osjeti bolove od osteoartritisa, poseže za CBD uljem. Posebno voli uzimati nove mješavine s kokosovim uljem i omega masnim kiselinama koja "otapaju" napetost u mišićima i čine se kao jedan oblik oporavka.

Jane Fonda ponovo vježba! Na TikToku objavila svoj prvi video
Jane Fonda ponovo vježba! Na TikToku objavila svoj prvi video

- Čuvam se i tako što se uvijek istežem. Svaki dan - kaže Fonda. Dodaje i kako mora spavati osam ili devet sati svake noći. Jede svježe voće i povrće svaki dan, gotovo bez mesa. Smanjila je i količinu ribe. Nedavno je, naime, saznala da u nekim dijelovima svijeta ribe nestaje. 

- Postoje mjesta gdje je riba jedini protein iz hrane, pa u zemlji poput naše, gdje imamo druge mogućnosti, trebali bismo smanjiti unos ribe - smatra Jane. 

Osim aktivizma za zaštitu okoliša, zalaže se i za stvarne, dugotrajne promjene u društvu, i dalje je inspiracija mnogim generacijama - ne samo iz fitnes perspektive, već oko cjelokupne brige o drugima. Ali naučila je da temelj svega što čini uključuje ozbiljnu brigu o sebi. 

- Odavno sam naučila da ako ste aktivist koji ne vodi računa o sebi, vrlo brzo ćete izgorjeti - zaključuje ona. 

Najbolji motivator za vježbanje: Trening mijenja naše osjećaje
Najbolji motivator za vježbanje: Trening mijenja naše osjećaje
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara