Ovo jelo je savršen nedeljni ručak. Vrlo jednostavno ga je napraviti, a topi se u ustima koliko je meso meko, sočno i ukusno. Rebra poslužite uz neko povrće, bilo kuhano ili u obliku fine salate
IDEJA ZA RUČAK
Janjeća rebra marinirana u medu, vinu, cimetu i češnjaku
Sastojci:
- 1,5 kg janjećih rebara
- 2 luka
- 2 žličice mljevenog češnjaka
- 3 žličice meda
- 3 žličice maslinova ulja
- 1/4 šalice sojina umaka
- šalica vina
- papar i sol
- 1/4 šalice limunova soka
- žličica cimeta
Priprema:
U manjoj posudi pomiješajte narezani luk, češnjak, ulje, med, sojin umak, vino, papar, sol, limunov sok i cimet. Janjetinu stavite u vatrostalnu posudu pa je prelijte tom mješavinom. Ostavite u hladnjaku sat vremena pa prebacite u pećnicu.
Pecite 40 minuta na 200 stupnjeva. Poslužite s povrćem.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku