Darren McGrady radio je 11 godina u Buckinghamskoj i Kensingtonskoj palači kao privatni kuhar princeze Diane, princa Williama i Harryja te same kraljice
Jedite kao kraljica: Recept za pogačice s kraljevskog dvora
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Peku se? Špagete nikad niste spremali na ovaj super način
Kuhar Darren McGrady kuhao je za cijelu britansku kraljevsku obitelj. Na svom YouTubeu kanalu često dijeli svoje recepte, a ovoga puta je to recept za Scones - britanske pogačice koje obožava kraljica.
Radio je 11 godina u Buckinghamskoj i Kensingtonskoj palači kao privatni kuhar princeze Diane, princa Williama i Harryja te same kraljice.
POGLEDAJTE VIDEO:
U nizu videozapisa dijeli neke od svojih omiljenih jela i recepata nadajući se da će nadahnuti druge da se iskušaju u kuhanju.
Kaže da su kraljevske čajne pogače kraljičina omiljena poslastica, a pritom je podijelio i par zanimljivih kraljevskih anegdota.
- Kraljica bi jednog dana jela Sconese, a drugi dan voće - kaže.
- Uvijek bi pila popodnevni čaj, gdje god bila. Sjećam se da smo bili na britanskoj kraljevskoj jahti, odletjeli smo u Australiju i bilo je pet sati ujutro, ali kraljici je bilo pet sati poslijepodne pa je moj prvi posao bio ispeći pogačice - kaže.
Sastojci za tijesto:
3 šalice brašna
4 žličice maslaca
Pola šalice i jedna žličica šećera u granulama
Jedno jaje
Šalica mlijeka
Šalica grožđica (ako radite voćnu verziju)
Žumanjak za glazuru
Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. U zdjelu dodajte brašno, prašak za pecivo, šećer i maslac. Sve dobro promiješajte tako da smjesa izgleda kao sitne krušne mrvice. U sredini napravite rupu i dodajte jaje te tri četvrtine šalice mlijeka. Rukom lagano mijesite, ali pazite da ne mijesite prejako. Ako je smjesa suha dodajte još mlijeka, ali polagano, dok mijesite tijesto. U ovom koraku važno je biti strpljiv.
Nakon što ste oblikovali lijepu kuglu, tijesto stavite na posuto brašno kako bi dobilo glatku površinu.
Lagano razvaljajte tijesto do debljine od oko 2 i pol centimetra. Izrežite kolačiće u krug jednake veličine. Žumanjkom namažite površine prije pečenja. Neka se peku oko 15 minuta, a gotovi su kada na vrhu poprime zlatno smeđu boju. Na svaku polovicu kolačića dodajte maslac da se otopi. Između polovica idu džem i clotted cream koji se tradicionalno dobiva od dugotrajnog zagrijavanja mlijeka na niskoj temperaturi. Površina mlijeka se zgruša pa ohladi, piše Mirror.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 20 INOVATIVNIH OBROKA: LJUDI U IZOLACIJI POSTALI KREATIVNI KUHARI
POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:
Pokretanje videa...