Lifestyle

Komentari 8

Jednostavni recepti za sladoled: Slatko osvježenje za vruće dane

Jednostavni recepti za sladoled: Slatko osvježenje za vruće dane

Za izradu sladoleda vam ne treba nikakav aparat, već samo mikser i dobra volja. Ako ste pak lijeni i ne da vam se ništa miksati po ovoj vrućini, sladoled možete napraviti i u staklenoj teglici

Usred vrućine, sladoled je jedan od najpoželjnijih osvježavajućih deserata. Srećom, nije vam potreban aparat za izradu sladoleda da biste dobili domaći sladoled. Naime, možete ga napraviti sa samo nekoliko sastojaka uz pomoć zamrzivača.

POGLEDAJTE VIDEO: Beba nije mogla odoljeti sladoledu

Za većinu ovih recepata trebat će vam ili zaslađeno kondenzirano mlijeko ili vrhnje za šlag te nekoliko odabranih sastojaka kako bi dobili slatku poslasticu prozračne teksture.

U nastavku slijedi nekoliko recepata za ukusne domaće sladolede raznih okusa.

1. Sladoled od jagoda

Za ovu slasticu su vam potrebna samo tri sastojka i nekoliko sati zamrzavanja.

Sastojci:

Upute:

Zagrijte pećnicu na 200°C stupnjeva. Štapić vanilije razrežite po dužini na pola. Prođite tupom stranom oštrice noža dužinom svake polovice i sastružite sjeme u kvadratni kalup za pečenje. U njega još dodajte jagode, šećer i maslac i promiješajte. Pecite jagode u pećnici dok se voće ne skuha i sokovi ne postanu gusti i sirupasti, povremeno miješajte i pecite 35 do 45 minuta. Neka se smjesa potpuno ohladi.

Ohlađene jagode premjestite u veliku posudu zajedno sa svim sirupastim sokovima. Umiješajte kondenzirano mlijeko i sol. Stavite i šlag. Smjesu zatim premjestite u ​​metalnu posudu, dobro omotajte plastičnom folijom i zamrznite dok se smjesa ne stegne, najmanje 8 sati. Ostavite da odstoji nekoliko minuta na sobnoj temperaturi prije posluživanja.

2. Čokoladni sladoled

Sastojci:

Upute:

Čokoladu razlomite na komade i stavite u posudu. Stavite ju u mikrovalnu te svakih 30 sekundi zaustavite mikrovalnu i promiješajte, dok se čokolada ne otopi i postane glatka. Umiješajte kondenzirano mlijeko u čokoladu i stavite na stranu.

Vrhnje za šlag stavite u veliku zdjelu i električnom miješalicom umutite dok se smjesa skroz ne zgusne. Šlag stavite u čokoladnu smjesu dok se potpuno ne sjedini. Tu smjesu zatim stavite u hermetički zatvorenu posudu i poklopite. Zamrznite na najmanje 2 sata prije posluživanja.

3. Sladoled u teglici

Ako vam se ne da koristiti mikser, pjenastu teksturu sladoleda možete postići i stavljanjem sastojaka u staklenu teglu. U teglicu stavite šalicu vrhnja za šlag, žlicu šećera i aromu koje želite (poput žličice ekstrakta vanilije). Sve sastojke snažno protresite u teglici nekoliko minuta, a zatim zamrznite na tri sata.

4. Sorbet od maline i breskve

Za smrznuti desert bez mliječnih proizvoda isprobajte ovaj sorbet od maline i breskve.

Sastojci:

Upute:

Stavite maline, breskve, šećer i sol u blender i miksajte dok ne budu grubo nasjeckane. Nastavite obrađivati ​​dok smjesa ne postane glatka, 6 do 8 minuta. Povremeno tijekom miksanja sastružite ostatke od voća kako bi dobili glađu smjesu. Stavite sorbet u hermetički zatvorenu posudu i zamrznite dok se smjesa ne stegne, najmanje 1 sat.

5. Mango sorbet

Sastojci:

Upute:

Rasporedite mango u jednom sloju na lim za pečenje obložen folijom. Zamrznite ga dok se ne stvrdne, najmanje 4 sata ili preko noći. Stavite smrznuti mango, kremu od kokosa, sok od ananasa, sok od limete, javorov sirup i sol u blender. Miksajte dok se mango potpuno ne usitni. Nastavite miksati ​​dok smjesa ne postane glatka, 6 do 8 minuta.

Prenesite sorbet u hermetički zatvorenu posudu i zamrznite ga dok se ne stegne, najmanje 1 sat. Po želji poslužite sorbet posut kokosom, piše Real Simple.

Najčitaniji članci