Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Jeftinije i skuplje kreme za ruke podjednako njeguju kožu

Jeftinije i skuplje kreme za ruke podjednako njeguju kožu
1

SKUPI BILJNI EKSTRAKTI Dezinficijensi s puno alkohola oštećuju kožu ruku ako se koriste često pa je vrlo važno redovito koristiti kreme. Zato smo proučili kvalitetu kupovnih

VIDEO

Kreme za ruke najčešće su otopine odnosno emulzije masnih tvari i vode. Emulzija znači da su tekućine koje se inače ne miješaju, pomiješane tako da su sitne kapi  jedne raspršena u drugoj. Kod krema je riječ o emulziji vodene i masne faze, primjerice biljnih ulja raspršenih u vodi. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:51

Nakon učestalog korištenja dezinficijensa, posebice onih s visokim udjelom alkohola koža ruku je oštećena, pa je kreme važno koristiti. Njihovi vrlo česti sastojci su silikoni, antiseptici, njegujuće tvari poput alantoina, pantenola, protuupalne tvari, vitamini, ekstrakti iz biljaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
CC krema ublažava crvenilo, a EE skida mrtve stanice s kože
CC krema ublažava crvenilo, a EE skida mrtve stanice s kože

Od biljnih ulja upotrebljavaju se suncokretovo, ulje jojobe, badema... Nezaobilazni su i humektansi, tvari ili pripravci koji omekšavaju kožu i čuvaju joj vlažnost i gibljivost. To su, primjerice, glicerol, pantenol i sorbitol. Glicerol ili glicerin inače se nalazi u svim prirodnim mastima. Dio je spojeva koji izgrađuju biološke membrane, a upotrebljava se i u proizvodnji sapuna, kao lubrikant i u mnoge druge svrhe. čuvaju i sam proizvod od isušivanja. Protuupalne tvari mogu biti iz kamilice te vitamini, posebice vitamin E, koji je najčešće prisutan u biljnim uljima. 

Young woman moisturizes her hand with cosmetic cream lotion opened container with cream body milk White Phalaenopsis orchid flowers on pink background Flat lay top view minimalism style Beauty concept

Među konzervansima su u upotrebi su i oni iz reda parabena. Na zlu glasu su zato što navodno mogu izazvati alergijske reakcije, no, u kozmetici se pažljivo doziraju. 

'Kućna radinost'

Mirisni sastojci često su voćni iz naranče i limuna te cvjetni iz ruže. Nisu snažni i dugotrajni kao kod parfema, ali doprinose ugodnom mirisu. 

Svakodnevna njega: Kako izabrati pravu kremu za lice?
Svakodnevna njega: Kako izabrati pravu kremu za lice?

Danas se na tržištu može kupiti mnoštvo krema za njegu ruku, a zajedničko im je da sve pomažu koži. Kreme se vrlo lako mogu napraviti i kod kuće. Za to je potrebna pročišćena voda, neko ljekovito biljno ulje, primjerice kokosovo ili ulje sjemenki marelica, a poslužit će i karite ili kakao maslac. Cijenjeno je i ulje noćurka koje sadrži visok postotak gamalinoleinske kiseline, a ona regenerira stanice kože. 

Sve kupovne krema čije smo deklaracije proučavali, bez obzira na cijenu, sadrže tvari koje dermatolozi preporučuju za njegu kože, bilo da se je riječ o glicerolu ili nekom skupljem sastojku, primjerice ekstraktu ili biljnom ulju. 

11 razloga zašto vaša krema, puder ili ulje više ne djeluju...
11 razloga zašto vaša krema, puder ili ulje više ne djeluju...

Nivea soft

Nivea je univerzalna krema na bazi glicerola i vode. Sadrži tekući parafin, među sastojcima su i njegujuće i hidratizirajuće ulje jojobe te njegujući vitamin E. Tu su i mirisni sastojci te konzervansi, a na deklaraciji piše da je podnošljivost za kožu dermatološki dokazana.

28,99 kn - 100 ml

Atrix sensitive

Sastojak ove kreme koji štiti kožu je glicerol. On se koristi i u proizvodnji sapuna. Atrix sadrži  i ekstrakt kamilice za umirujuće djelovanje i njegu ruku. Među konzervansima prisutan je i metilparaben iz reda parabena. Sadrži nekoliko sastojaka za bolji miris.

20,99 kn - 150 ml

Mixa dry skin

Sadrži ovlažujući glicerol te njegujući alantoin koji umirujuće djeluje na kožne reakcije. I u kremi Mixa se prema deklaraciji nalazi blagotvorni karite maslac. Sadrži konzervanse te mnoštvo mirisnih sastojaka, a nakon otvaranja treba je potrošiti u roku od pola godine. 

28,99 kn - 100 ml

Ziaja

Karite maslac je njegujući sastojak kreme za ruke Ziaja. Za ovlaživanje i omekšavanje kože služi glicerol, a tu su i tekući parafin te dva konzervansa iz reda parabena, metilparaben i etilparaben. Treba je nježno umasirati u kožu. Parfumirana je poput ostalih.

12,99 kn - 100 ml

Garnier 

Alantoin u ovoj dermatološki testiranoj kremi umirujuće  djeluje i vrlo je cijenjen sastojak brojnih proizvoda za njegu kože. Sadrži i glicerol koji kožu vlaži, njegujući karite maslac, mirisne sastojke te konzervanse protiv kvarenja.

21,99 kn - 100 ml

Rosal family

Prema deklaraciji ne sadrži konzervanse iz reda parabena, a dermatološki je provjerena. Sadrži njegujuće ulje avokada te njegujući vitamin E. Od ovlažujućih sastojaka tu su glicerol i urea. Nakon otvaranja treba je potrošiti u roku godine dana. 

24,99 kn - 250 ml

Dove for dry skin

Sadrži njegujuće sastojke poput kokosovog ulja i bademovog mlijeka. Sastojci Dove kreme za ruke za suhu kožu su i ulje suncokreta, te nezaobilazni glicerol. Tu su i mirisni sastojci te konzervans iz reda parabena metilparaben. Upotrebljiva je godinu dana nakon otvaranja.

15,99 kn - 75 ml

Neutrogena

Brzoupijajuća krema na bazi vode i glicerola njeguje i ovlažuje kože. Sadrži i tekući parafin te pantenol koji pomaže kod zacjeljivanja rana, raspuklina kože i za liječenje opeklina. Krema je dermatološki testirana.

36,99 kn - 75 ml

Pokretanje videa...

00:31
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje