Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'Jegulja brudetu daje poseban okus i čini ga unikatnim jelom'

'Jegulja brudetu daje poseban okus i čini ga unikatnim jelom'

Toć od rajčice i žablji krakovi super su u kombinaciji s jeguljom, a kako jegulja ima puno masnoće, on tek u pečenju nad žeravom iz nje iscuri, pa je to opet jedna posebna senzacija

Jedna od najspominjanijih poslastica hrvatske gastronomije bespogovorno je neretvanski brudet. Od prošlog ljeta "Umijeće pripreme neretvanskog brudeta" na listi je zaštićenih nematerijalnih dobara Hrvatske. Angula ili bižot, kako još zovu jegulju kuhanu u toću od rajčice s nekoliko neizostavnih začina (i još nekoliko za koje zna samo onaj koji ga sprema "na svoju"), u kombinaciji sa žabljim krakovima (što nije nužno), zapravo je klasičan brudet kakav se u stotinu inačica kuha u svakoj kući na uzmorju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču