Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Jessica Alba u novoj knjizi: Uz male promjene, živi se zdravije

Albini savjeti: U životu nam treba prijeći u naviku kupovati organske proizvode, pažljivo čitati deklaracije, ulagati u skuplju ali i kvalitetniju odjeću te reducirati stres

Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
3 komentara

Jessica Alba proteklog je tjedna objavila knjigu "Iskren život: Živjeti prirodno i dosljedno samome sebi". Ona je ujedno i dio istoimene tvrtke koju je osnovala s ciljem promicanja vlastite linije za ekološki prihvatljive te povoljne dječje i kućanske proizvode. Na osnivanje tvrtke potaknula ju je alergijska reakcija njezine starije kćeri Honor Marie na prašak za rublje, nakon čega je Alba osvijestila svoju potrebu za vođenjem ekološki prihvatljivijeg života kojim će poboljšati zdravlje svoje obitelji, piše Good Advice.

- Napisala sam priručnik sa savjetima kojih se i sama pridržavam i za to mi ne treba pomoć. Ljudi se trebaju educirati o toksinima kojima smo okruženi i načinima kako ih izbjeći. Ova knjiga je za ljude koji žele živjeti zdravo, poput mene - kaže Alba.

Izbacite toksine i operite kosu prirodno

Plastika, madraci, deterdženti za pranje i brojni kozmetički proizvodi prepuni su štetnih kemikalija. Iako se Alba ne zalaže za ekstremno "zdrav" životni stil poput veganstva i korištenje isključivo eko proizvoda, ističe kako se zdraviji životni odabiri mogu činiti svakodnevno.

Nakon što kupite neki proizvod od plastike, ostavite ga nekoliko dana na zraku da se izvjetri kako bi se smanjila količina najgorih kemikalija na njemu

Piling za lice, šampon za kosu ili balzam tako se lako pripremaju od namirnica koje imamo u kući, poput jogurta, zrnaca kave, šećera i meda, ističe Jessica i dodaje kako su te prirodne alternative uvijek zdravije od kemikalija.

Mogu li se spojiti "Iskren život" i modni stil zvijezde?

Teško je pronaći odjeću koja je "eko-friendly" i u tom smisli moj je modni stil ograničen. Ipak, pokušavam kupovati što više organskog pamuka, a odjeću skupljam i ne bacam prvom prilikom samo da bih kupila novu.

- Kao i kod svega drugog u životu, kvaliteta uvijek treba biti iznad kvantitete - smatra Alba.

Protivi se tzv. jeftinoj i brzoj modi, odjeći koja ima malu cijenu ali jednako tako i kratko traje.

Kupujte vintage odjeću koja je kvalitetnija ili investirajte u dobar komad odjeće koji ćete paziti te nositi godinama.

Čitajte deklaracije

Deklaracije na proizvodima se trebaju pažljivo čitati jer je izuzetno bitno što donosimo u svoj dom, piše Alba. Nakon nekog vremena to prelazi u naviku, a ako imate znanje o štetnim kemikalijama i supstancama, osjećat ćete se puno bolje te sigurnije u zdravlje svoje obitelji.

Reducirajte stres

Ideja "čišćenja života" zvuči pomalo apstraktno, no na jednak način kao što možemo očistiti svoj hladnjak od junk fooda, iz života možemo izbaciti i nezdrave odnose te ljude koji nam prenose negativnu energiju. Čak i ako to nije moguće, reducirajte takve kontakte i ne dopustite da oni utječu na vaše raspoloženje.

- Vruća kupka je odlična način opuštanja i barem jednom na tjedan priuštite si takav ritual tijekom kojeg ćete se posvetiti sebi, a ne mužu i djeci - kaže Jessica.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message