Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Joga za još više strasti: Vježba u paru jača orgazme i vezu

Joga za još više strasti: Vježba u paru jača orgazme i vezu
1

Zajedno krenite na jogu, tako ćete se uskladiti s partnerom na svim razinama. Već će duboko disanje opustiti tijelo, a vježbanje će pripremiti i ‘ključne’ mišiće

VIDEO

Joga smanjuje stres, poboljšava cirkulaciju i fleksibilnost, uči živjeti u trenutku i povezuje nas s vlastitim tijelom, a time poboljšava i seksualni život. 

Pokazalo je to istraživanje koje je proveo američki časopis o seksualnom zdravlju. Joga smanjuje stres, koji je glavni neprijatelj zadovoljavajućega seksualnog života. Duboko disanje u jogi poboljšava cirkulaciju cijelog tijela, smiruje te tako najbolje “priprema” za seks. 

- Dubokim disanjem naše se tijelo oslobađa toksina te se bolje osjećamo u vlastitu tijelu - kaže učiteljica joge Petra Carmichael. Vježbanje joge smanjuje razinu hormona stresa, kortizola i poboljšava raspoloženje. 

Aktivacijom mišića dna, koja je važan dio svake asane, povećava se cirkulacija genitalnog područja, a time se djeluje i na libido. 

Balans

Ravnoteža duha i tijela poboljšava sve aspekte života, pa i seksualnost.

Pas koji gleda dolje

Sjednite na pete i ruke ispružite ispred tijela. Iz tog se položaja podignite gore, tako da su stopala i dlanovi na podu, a trtica prema stropu. U ovom položaju smirujete um i osnažujete tijelo, što je važno za dobar seksualni život. Položaj psa koji gleda prema dolje oslobađa napetosti i povlači pažnju unutra. 

Položaj pluga

Lezite na pod i prebacite noge iza razine glave. Ruke položite na pod isprepletenih prstiju. Položaj pluga pomaže umanjiti simptome menopauze. Obnavlja razinu energije te vitalizira reproduktivne organe. Otpušta napetost u ramenima i gornjem dijelu leđa.

Položaj svijeće

Iz položaja pluga položite dlanove na donji dio leđa i noge podignite u zrak, koliko vam je ugodno. Desetak puta udahnite i izdahnite pa potom spuštajte kralježak po kralježak na pod. Položaj svijeće umiruje um, smanjuje stres i ublažava simptome depresije te umanjuje osjećaj umora. 

Položaj djeteta

Sjednite na pete, opustite tijelo preko nogu i čelo položite na pod. Duboko dišite. Položaj djeteta pozicija je koja vas dovodi u sadašnji trenutak te vas uči senzualnosti.

Joga s partnerom

Zajedničko vježbanje može vas zbližiti s partnerom, pogotovo ako asane, odnosno poze, izvodite u paru. 

Ako dijelite iskustvo joge s partnerom, to će se neizbježno odraziti i na vaš seksualni život. Bit ćete u boljoj formi, zbog čega ćete se oboje osjećati privlačnije, što je jedan od temeljnih uvjeta za dobar seksualni život. Zajedničko vježbanje joge jedan je od najboljih načina da produbite vezu s partnerom. Vježbanjem asana uskladit ćete energije i stvoriti čvrstu vezu. Osjećaji bliskosti koji će se stvoriti među vama poboljšat će i vaš seksualni život. 

Riječ stručnjaka: Petra Carmichael, certificirana učiteljica Ashtange, Power Yoge i Pilatesa

Asane nas uče ljubavi 

Kad počnemo učiti i vježbati asane, počinjemo se i promatrati na drugi način. Asane nas uče ljubavi, kako prema samima sebi, tako i prema drugima. Time se svi naši odnosi poboljšavaju jer ljubav je početak svega. Tome nas uči joga. Asanama mijenjamo sebe pa onda i druge doživljavamo iz nove perspektive.

Čelo prema koljenu

Asane koje se koncentriraju na predio zdjelice izuzetno su učinkovite pri rješavanju problema erektilne disfunkcije. Jedan takav položaj je sjedeći položaj u kojem čelo spuštamo prema koljenu. Položaj ne treba forsirati, nego treba ići unutar granica tijela. Ako vas boli, prestanite vježbati. 

Položaj mosta

Lezite na leđa savijenih nogu, a stopala neka budu u širini kukova. Kukove podignite prema stropu. Ruke mogu biti pored tijela ili, za dublji položaj, mogu biti ispod tijela i isprepletenih prstiju. Pet puta udahnite i izdahnite. Položaj mosta otpušta napetost iz područja kukova te olakšava menstrualne tegobe. 

Položaj čamca

Položajem čamca jačaju se trbušni mišići. Asana pomaže i kod smanjenja stresa. Ako tek počinjete vježbati, noge mogu biti više savijene u koljenima, a kako jačate mišiće, ravnate noge. Položaj čamca s partnerom olakšat će izvođenje vježbe te će vam pružiti osjećaj bliskosti. 

Timski rad

Joga s partnerom zahtijeva povećanu pozornost i prisutnost tijekom izvođenja asana. Ako vježbate ovu vrstu joge, što ne mora biti nužno s partnerom, lakše ćete ostvarivati bliskost sa svime što vas okružuje jer vas partnerska joga poučava osjećaju odgovornosti prema drugima. 

Oprez!

Teže poze ne izvodite bez nadzora i prestanite čim osjetite bol. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
Dnevni horoskop za utorak 7. svibnja: Bik šarmira bez muke, Lav 'pleše' na rubu teške svađe
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 7. svibnja: Bik šarmira bez muke, Lav 'pleše' na rubu teške svađe

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 7. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje