Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Juha od krastavaca: Za vruće dane kada vam se ne da kuhati

Juha od krastavaca: Za vruće dane kada vam se ne da kuhati

Kremasta juha od krastavaca jelo je koje je spremno nakon samo nekoliko minuta miksanja u blenderu. Ne trebate paliti pećnicu niti se puno znojiti za vrijeme pripreme tokom ovih vrućih ljetnih dana

VIDEO

Kada je previše vruće za kuhanje, pripremite hladnu juhu kako biste se najeli bez imalo muke. Kremasta juha od krastavca na bazi jogurta začinjena češnjakom i začinskim biljem, odličan je ljetni ručak za rashlađivanje i ukusno zadovoljstvo.

POGLEDAJTE VIDEO: Sok od krastavaca - napitak za mršavljenje

Pokretanje videa...

mršavljenje 02:28

Da biste napravili juhu od krastavca i jogurta za tri ili četiri osobe, narežite kilogram krastavaca na grube komade. Ako možete pronaći krastavce s tankom korom i malim sjemenkama, onda ih ni ne morate guliti. Inače ih ogulite i sjemenke uklonite po vlastitom izboru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stavite komadiće u blender s jednom i pol šalicom jogurta (grčkog ili običnog), dodajte malo mlijeka ili vode, ako volite rjeđu, pitku juhu. Možete koristiti i mlaćenicu ili kefir.

Sok od krastavaca

Dodajte pola šalice začina (kopra, bosiljka, metvice, peršina, estragona, vlasca i ostale začine koje volite koristiti), luk (ili 1/4 šalice narezanog crvenog luka), jedan oguljeni češanj češnjaka, pola čajne žličice soli i bijeli ili vinski ocat.

Ovo vam je baza i možete ju prilagođavati kako vama odgovara te ukrasiti zdjelu s maslinovim uljem i solju. Imat ćete fin i jednostavan obrok.

Ako vam baza nije dovoljna, možete dodati još nekoliko začina ili nekih drugih namirnica kako bi produbili okuse. U blender možete dodati bilo koji ili sve od ovih sastojaka, prema vašim željama: 1-2 fileta inćuna, jalapeño papričica ili nekog drugog svježeg čilija, veliki prstohvat mljevenog kumina ili korijandera, mali prstohvat paprike, a možete i iscijediti sok od limete i malo naribati njenu koru. Igrajte se s okusima i isprobajte razne kombinacije za što bogatiji okus.

Također, nije na odmet dodati i sjeckano tvrdo kuhano jaje, zdrobljeni feta sir ili rikotu, kocke avokada, rajčice, luk, lubenicu, krutone, kiselo vrhnje pa čak i krišku dimljenog lososa. Juhu možete poslužiti i u čaši i popiti ju, što je prihvatljiva opcija kada vam se ne da previše žvakati, piše The New York Times.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam