Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Juha za doručak, zašto ne? Uz nju se nećete vratiti žitaricama

Juha za doručak, zašto ne? Uz nju se nećete vratiti žitaricama
1

Ako želite dan započeti na pravi način, savjetuje gastro novinar HuffingtonPosta Jeremy Paige, pripremite slasnu juhu od kostiju. Kaže kako i sam jede juhe tijekom jutra

Juha za doručak može biti od namirnica koje god želite, kojeg god povrća želite, okusa kojeg god želite, piše HuffingtonPost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

juha 00:15

Jeremy Paige smatra kako je za svaku juhu najvažniji temeljac od kostiju koji je nutritivni izvor s nizom benefita za zdravlje probave, zglobova, kose i noktiju, a čak poboljšava i san. Iako se u mnogim trgovinama mogu kupiti gotove juhe, on savjetuje da ipak napravite svoju.

Fotolia

U nju možete uključiti niz vrsta povrća, od mrkve do tikvica i špinata te dodati začine koji imaju dokazani učinak na zdravlje poput đumbira, kurkume i češnjaka.

- Moj tajni sastojak je miso pasta koja će svaku juhu od dosadne i obične pretvoriti u fantastičnu. I na kraju uz svaku juhu poslužim jaje, a jelo začinim svježim biljem te kapljicom ulja od sezama, savjetuje Paige pojašnjavajući kako se nakon ovakvog doručka više nikad nećete vratiti pahuljicama ni zobenoj kaši.

Recept za juhu za doručak

2 serviranja

Idealan doručak: Ako želite smršavjeti, ujutro pojedite jaja
Idealan doručak: Ako želite smršavjeti, ujutro pojedite jaja

Sastojci:

- 2 jaja
- žličica maslinova ulja
- manji luk, sitno nasjeckan
- 2 mrkve, nasjeckane na kockice
- 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 žličica svježeg ribanog đumbira
- 1 žličica kurkume u prahu


- 4 šalice temeljca od kostiju
- 2 čajne žličice miso paste
- 1 tikvica nasjeckana na kockice
- 2 šalice svježeg špinata
- sol i papar
- svježi peršin za dekoraciju
- par kapljica sezamova ulja

Müesli Gordona Ramsaya - za ukusan i vrlo zdrav doručak
Müesli Gordona Ramsaya - za ukusan i vrlo zdrav doručak

Priprema:

1. U kipućoj vodi 6 i pol minuta kuhajte jaja, izvadite ih i odmah ubacite u hladnu kupku te odložite dok ne završite juhu

2. Zagrijte ulje u loncu na srednjoj vatri

3. Dodajte luk, mrkvu, češnjak i đumbir te pirjajte 5 minuta dok luk ne postane staklast. Začinite solju i paprom

4. Dodajte kurkumu i nastavite kuhati sljedeće dvije minute

5. Dodajte temeljac od kostiju, miso pastu i tikvice. Sve sastojke dobro promiješajte i nastavite kuhati još 15 minuta dok tikvice ne omekšaju. Kušajte i provjerite treba li dodati još soli i papra.

6. Ubacite špinat i kuhajte još minutu.

7. Ulijte juhu u zdjelice. Jaje očistite i prerežite na pola, a zatim dodajte u juhu. Na kraju začinite uljem od sezama i peršinom.

Dobar tek!

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:40
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5