Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Za probleme u krevetu mogu biti krive cigarete, pilule i masti

Za probleme u krevetu mogu biti krive cigarete, pilule i masti
1

Smanjena želja za seksom često nema veze s godinama već s načinom života, prehranom i zdravstvenim stanjem praćenim lijekovima, upozorovaju stručnjaci

VIDEO

Na želju za seksom utječe gotovo sve, uključujući i promjene u načinu života i te medikamenti poput sredstava za smirenje i lijekovi za tlak. Nizak libido izravno je povezan s depresijom, alkoholizmom, ovisnosšću o heroinu i kokainu, bolestima štitnjače te tumorom hipofize. Također, kronični artritis, teške anemije ili sindrom kroničnog umora mogu utjecati na želju za seksom kod muškarca. Gubitak libida je ponekad prepoznatljiv medicinski problem, ali prate ga i skriveni faktori: 

1. Alkohol ubija spolne stanice i smanjuje vitalnost spermija.

2. Pušenje smanjuje protok krvi u srce i penis, a to može uzrokovati poremećaj erekcije poznat kao vaskularna impotencija. Čak 97 posto pacijenata s dijagnosticiranom vaskularnom impotencijom su pušači.

3. Svakodnevno uživanje marihuane izaziva četiri puta veću vjerojatnost da muškarac neće postići orgazam, a može prouzročiti i probleme sa seksualnošću.

4. Zasićene masti i kolesterol mogu začepiti arterije i usporiti protok krvi te tako smanjiti dotok krvi potrebne za održavanje erekcije.

5. Pretilost se sve češće povezuje s problemima u seksualnom nagonu. Gotovo 30 posto pretilih ljudi traže pomoć zbog gubitka želje, nedovoljnog seksualnog nagona ili performansa.

6. Antidepresivi najčešće uzrokuju pad spolne želje.

7. Stres može sabotirati seksualni nagon. Problemi na poslu, obiteljske brige, ozbiljni bračni sukobi te zlostavljanje kompliciraju situaciju u krevetu, zbog čega je često potrebna stručna pomoć.

8. Anabolički steroidi sprečavaju prirodnu proizvodnju hormona i također mogu biti uzrok seksualnih problema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu
Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!
NOVI INTERNETSKI TREND

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!

Novac se može skrivati ispod kamena, u pukotini u zidu, u prometnom znaku... Ponekad se u potrazi za novčanicom odvija prava utrka, a katkad autori videa snimaju ljude koji ih traže i rugaju im se