Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
9 komentara

Kakav nered ostavljate oko sebe? To će otkriti kakvi ste

Ostavljate li sve za poslije, od nereda do plaćanja računa, ili čekate savršenu zdjelicu da sve pospremite na mjesto? Način na koji se odnosimo prema svojim stvarima govori dosta o nama

Foto: Dreamstime
9 komentara

Nered koji se podlo prikrada i zauzima čitav stan ne mora biti posljedica neurednosti ili lijenosti nego krivog načina razmišljanja. Tako čak i perfekcionisti mogu živjeti u neredu zato što ih unutarnji glas tjera da odjedanput naprave sve - ili ništa. Oni ne mogu podnijeti nesavršeno obavljen posao.

Primjerice, plastične posude mogu im ispadati iz ormara, no oni ih neće posložiti sve dok ne nabave savršen papir za oblaganje polica, držač poklopaca i naljepnice u boji za označavanje. U međuvremenu, posude mogu ispadati kad god netko otvori ormar. No ako shvate da ne mora sve biti savršeno, mogu postati znatno uredniji.

POGLEDAJTE VIDEO: Napravite sami svoj dezinficijens

Većina negativnih navika oblikuje se još u djetinjstvu, a ako ih odlučno ne iskorijenite, mogu vas pratiti čitav život. Vlastitu je neurednost često najteže prepoznati jer nas tuđi nered na prvi pogled “bode u oči” a na vlastiti smo navikli.

Međutim, gomilanje suvišnih stvari u svakom kutku stana otežat će snalaženje u njima, a pogled na sobu u neredu može vas mentalno iscrpiti više od samog pospremanja. Namjeravate li se upustiti u konačnu bitku s neredom, najprije trebate dobro upoznati neprijatelja.

PREPORODIT ĆETE SE Proljeće je vrijeme za čišćenje. Nereda oko vas i onog u vama!

Osvijestite li svoje skrivene misli, moći ćete ih promijeniti. Nagrada će vam biti ne samo zadovoljstvo zbog urednog stana nego i spoznaja da ste svoj život uzeli u svoje ruke.

HRČAK SKUPLJA

Gomilanje suvišnih stvari ima svoje korijene u nesigurnosti, često financijskoj. Kao što hrčak skuplja zalihe za zimu, ovi ljudi skupljaju kartone od jaja, stare časopise i sve što bi im jednog dana moglo zatrebati. Ako im nešto od tih sitnica stvarno ustreba, to najčešće ne mogu pronaći.

Foto: 123rf

BAŠ NEĆU!

Buntovnici su kao djeca morali pospremati za sobom, a sad kad su odrasli, “osvećuju” se roditeljima ostavljajući svinjac svuda oko sebe. Ne žele složiti odjeću u ormar makar se izgužvala niti pospremaju tanjur za sobom. U tome su odlučni poput tvrdoglavog trogodišnjaka.

Money stack step growing money and piggy bank, Concept finance b LAKO JE! Feng shui trikovi za više obilja: Spremi nered i posadi bosiljak

Foto: Dreamstime

POSLIJE ĆEMO...

Oni skloni odugovlačenju sve ostavljaju za sutra. Račune koje treba platiti, stare novine i stvari koje treba popraviti ostavljaju sa strane misleći da će se njima pozabaviti poslije. No nikako da shvate kako sutra neće imati više vremena i energije nego samo više posla za obavljanje.

Foto: Getty Images
SENTIMENTALNI NERED

Romantične dušice čuvaju stare kinoulaznice, izblijedjele razglednice, polupane figurice, stare dječje igračke... Ništa nemaju srca baciti. Zapravo, baš sve što ih podsjeća na nešto iz prošlosti pronaći će mjesto u njihovu stanu. Sve dok svoj dom ne pretvore u muzej nereda.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Najradije biste sjeli i plakali? Tu je pet sjajnih razloga za to

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message