Lifestyle

Komentari 0

Kako čistimo otkad radimo od doma? Podove više, auto manje

Kako čistimo otkad radimo od doma? Podove više, auto manje

Vaš stan ili kuća sada mora ispuniti dvije velike uloge, tamo živite i radite. Time štedite vrijeme na putovanje do posla, ali zasigurno ćete morati više čistiti s obzirom da i više vremena provodite u kući

Otkako radimo od doma, a trenutno je tako velikoj većini zaposlenih u svijetu, promijenio nam se i ritam čišćenja. Više ne nosimo poslovna odijela niti se vozimo u autu toliko kao prije. Ali zato više prljamo svoje podove, suđe i određene aparate. 

Provjerite što nam se još promijenilo u kućanstvu posljednjih godinu dana. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Čistimo manje:

1. Odjeću koju nosimo na kemijsko

Sigurno se i ne sjećate kada ste zadnji put obukli odijelo ili neku svečanu odjeću. Stoga, ako ste bili česti posjetioc kemijske čistionice prije, više ne morate. Čuvajte novac jer tu robu ionako sada ne nosite. Kada saznate da će vam zatrebati, onda je odnesite na čišćenje. Do tada vam je perilica rublja najbolji prijatelj.

2. Automobil

Naravno svi volimo da naš auto izgleda uredno i čisto. Dok ste se vozili na posao i s posla svakodnevno vaše auto je vjerojatno trebalo češće čistiti, no sada, kada radite od doma, sigurno ga ne koristite toliko kao prije. Ako imate garažu to je odlično jer ga i na taj način štitite od prljanja. Posisajte ga sami, prebrišite površine, a prednost je što ga ne morate toliko 'lickati' izvana. 

Čistimo više:

1. Posuđe

Računajte da sada kada ste cijeli dan doma imate posuđa za doručak, ručak i večeru, a gdje su još i međuobroci. Čak i vaša perilica posuđa stenje od umora. Olakšajte punjenje perilice posuđa postavljanjem rasporeda. Ispraznite je navečer, a zatim ju tijekom dana punite. Nakon večere upalite perilicu tako da bude gotova isti dan kada ćete je i isprazniti pa ćete ujutro imati urednu kuhinju i moći se posvetiti poslu. 

2. Kupaonicu

Da bi kupaonica postala vaše mjesto za opuštanje i zen, potrebno je samo malo svakodnevnog održavanja. Odvojite minutu vremena kako biste obrisali zahod i umivaonik na kraju svakog dana. Tako ćete vaše dubinsko čišćenje pri kraju tjedna biti lakše. Također, opskrbite se toaletnim papirom (nemojte gomilati) jer će vam sigurno trebati više nego inače.

3. Laptop i tipkovnicu

Određena sredstva za čišćenje možda nisu sigurna za sve vrste zaslona, ​​pa vam je bolje koristiti malo vlažnu (ne mokru) krpu od mikrovlakana za uklanjanje otisaka prstiju. Probajte s malenim nastavkom usisavača usisati dio između tipki ili ih probajte očistiti s štapićem za uši. Mrlje obrišite s blago navlaženom krpom. Ako to radite često imat ćete manje posla kasnije, a i vaš laptop neće imati toliko prljavštine i bakterija. To bi vam trebalo biti u interesu s obzirom da na njemu radite svakodnevno.

4. Slušalice 

Ako puno telefonirate i pri tom koristite slušalice, svakako ih očistite na kraju svakog dana. Koristite krpu od mikrovlakana kako biste obrisali vanjsku stranu, a suhim štapićem za uši čistite utore. Četkicu za zube s mekanim dlačicama možete koristiti za čišćenje mrežastih navlaka.

5. Aparat za kavu

Možda ste uštedjeli novac na kupnji kave u kafiću, ali češća upotreba aparata za kavu znači da ga morate češće i čistiti. Barem jednom mjesečno morate napraviti dubinsko čišćenje aparata za kavu, a u tome vam može pomoći bijeli ocat.

6. Podovi

Pošto sve više vremena provodite kod kuće prljavština će se tako i sve više skupljati, posebno na podovima. Ako imate štapni usisavač bilo bi poželjno svako malo proći podove, a ako nemate savjetujemo vam sve češće usisavanje i pranje podova, posebno ako često provjetravate jer se tako skuplja i sve veća prašina. Imate li ljubimce, usisavanje bi vam trebao biti ritual, piše Bhg.

Najčitaniji članci