Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kako do snažnih i duljih noktiju

Kako do snažnih i duljih noktiju
3

Primjenom ovih nekoliko jednostavnih savjeta pomoći ćete noktima da budu zdraviji, ljepši i duži. Obratite pažnju na odabir pravih alata za njegu noktiju kao i na vaše svakodnevne sitne navike

VIDEO

Na ovih sedam načina vaši nokti mogu biti jači i duži. Mekani i lomljivi nokti mogu predstavljati veliki problem i koliko god se trudili, nastavit će se lomiti, osim ako im ne pružite odgovarajuću njegu. A znamo da su jaki i zdravi nokti uvijek lijepi i poželjni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bizarni anti-age tretmani 01:29

1. Nemojte stalno nositi lak za nokte

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uobičajena zabluda među ženama je da biste trebali stalno nositi lak za nokte jer stvara sloj koji štiti nokte. Iako ovo može zvučati logično, studije ne podržavaju ovu tvrdnju. Dermatolozi sugeriraju da dugotrajno farbanje noktiju može pospješiti kemikalije iz laka da uđu u nokat i uzrokuju promjenu boje, cijepanje i ljuštenje. Naravno, to ne znači da biste se trebali potpuno odreći šarenih noktiju, ali svako malo odmor od lakiranja bio bi koristan za njihovo cjelokupno zdravlje i ljepotu.

Razigrane linije bit će apsolutni hit na noktima ovog proljeća
Razigrane linije bit će apsolutni hit na noktima ovog proljeća

2. Redovito turpijajte, ali nemojte koristiti noktaricu

Naši se nokti mogu oštetiti i lomiti ako ih često ne režemo. Međutim, važno je napraviti dobar izbor pri odabiru pravih alata za njegu noktiju. Noktarice su vjerojatno najlakše za korištenje, ali ne i najbolje jer mogu uzrokovati pukotine i rascjepe. Umjesto toga, odlučite se za turpiju jer ne vrši toliki pritisak na vaš nokat. Preporučuje se turpijanje noktiju u jednom smjeru, jer pokreti naprijed-natrag mogu izlizati nokte.

3. Nemojte čistiti dok ne stavite gumene rukavice

Ljudi koji rade u laboratoriju mogu potvrditi da nošenje lateksa ili gumenih rukavica nekoliko sati dnevno može oštetiti vaše nokte. Međutim, ista stvar se može dogoditi kada ih ne nosite - barem dok radite kućanske poslove. Ne samo da deterdženti sadrže štetne kemikalije, već dugo izlaganje vodi može i oslabiti nokte. Stoga uložite u dobar par gumenih rukavica i ne zaboravite ih obući sljedeći put kada perete suđe.

Igra crne i neutralne: Manikure inspirirane tamnim tonovima
Igra crne i neutralne: Manikure inspirirane tamnim tonovima

4. Jedite više riže

Naše zdravlje i izgled uvelike ovise o izboru hrane. Jedan od bitnih vitamina za rast i snagu noktiju je vitamin B, koji se može naći u riži. Stoga, jedenje riže nekoliko puta tjedno može vam pomoći da ojačate nokte, donosi Bright Side.

5. Izbjegavajte učvršćivače za nokte

Vjerojatno zvuči kontradiktorno, ali sredstvo za jačanje noktiju dugoročno neće pomoći vašim noktima. Sastojci u njemu će doista u početku stvrdnuti nokat. Međutim, s vremenom ih može isušiti i nokti će postati krhki i skloni lomljenju. 

6. Natrljajte nokte vazelinom 

Vazelin je povoljan i široko dostupan i definitivno ga morate imati u kolekciji proizvoda za njegu noktiju. Djeluje kao hidratantna krema za vaše nokte. Svakodnevna primjena vazelina može pomoći lomljivim noktima tako što će ih ojačati i stvoriti zaštitni sloj. Za najbolje rezultate ostavite da djeluje 3-5 minuta prije ispiranja.

Prirodno na noktima: Napravite svoj lak za nokte s vitaminom E
Prirodno na noktima: Napravite svoj lak za nokte s vitaminom E

7. Natopite nokte svježe cijeđenim sokom od naranče 

Hrana bogata vitaminom C presudna je za cjelokupno zdravlje i, naravno, rast noktiju i kose. Međutim, ovaj vitamin se može primijeniti i izvana. Za brži rast noktiju pokušajte svaki dan natopiti nokte u polovice naranče ili svježi sok od naranče 10 minuta. Međutim, kiselina iz soka od naranče može isušiti nokte, stoga nakon toga dobro isperite nokte i namažite ih kremom. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru