Lifestyle

Komentari 2

Kako lako očistiti mikrovalnu: Jednostavno i bez puno stresa...

Kako lako očistiti mikrovalnu: Jednostavno i bez puno stresa...

Čišćenje mikrovalne pećnice nesumnjivo je kućanski posao u kojemu mnogi baš i ne uživaju. Izgorena hrana i proliveni ostaci obroka mogu kontaminirati i jako uprljati mikrovalnu pećnicu

Mikrovalna pećnica je popularna i neophodna stvar u većini kućanstava jer nam omogućuje brzo i jednostavno kuhanje i ponovno zagrijavanje hrane. U nastavku slijedi jedan jednostavan trik za čišćenje bez stresa kako biste si osigurali da vaša mikrovalna pećnica bude blistava.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za čišćenje doma

Jednostavan način čišćenja mikrovalne pećnice bez stresa

Čišćenje mikrovalne pećnice nesumnjivo je kućanski posao u kojemu mnogi baš i ne uživaju. Izgorena hrana, poprskani umak i proliveni ostaci obroka mogu kontaminirati i jako uprljati mikrovalnu pećnicu. Ali ne brinite, komplicirano čišćenje mikrovalne pećnice prošlost je zbog ovog jednostavnog trika. Čišćenje mikrovalne pećnice parom lako je izvesti, ne oduzima puno vremena i ne košta gotovo ništa.

Za ovaj trik za čišćenje mikrovalne pećnice trebat će vam:

Započnite tako što ćete zdjelu napuniti vodom i dodati ocat. Iscijedite i limun pa dodajte sok u posudu s vodom. Stavite nepokrivenu posudu u mikrovalnu pećnicu i zatvorite vrata pećnice. Mikrovalnu pećnicu stavite na veliku snagu tri minute ili dok tekućina ne zavrije.

Ako je vaša mikrovalna pećnica stvarno prljava i imate tvrdoglave mrlje koje neće tako lako otići, ostavite posudu dulje vremena. Nakon što se tajmer isključi i nakon što voda zakipi, ostavite vodu u mikrovalnoj pećnici dodatnih pet minuta.To osigurava da para može i dalje raditi, razgrađujući nečistoću.

Svrha pare je u moći otpuštanja tvrdoglavih čestica hrane, a octom ćete se riješiti neugodnih mirisa. Nakon toga obrišite unutrašnjost mikrovalne, počevši od vrha prema bočnim stranicama.

Kada otvorite mikrovalnu, budite oprezni s posudom jer će biti vrlo vruća. I ne zaboravite očistiti i vrata, jer se ovaj korak često može preskočiti. Obrišite ih ručnikom. Umočite kut ručnika u vodu s limunom i ribajte dok se tvrdoglave mrlje ne uklone. Krpom ili spužvom obrišite unutrašnjost mikrovalne pećnice i riješite se viška vlage. Prljavština bi se trebala uklanjati brzo i lako, ne ostavljajući vam ništa osim blistavo čiste mikrovalne pećnice, dok će joj limun dati lijep miris, piše Express.

Najčitaniji članci