Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kako napraviti doma savršen ledeni čaj? Jednostavno je, a idealno osvježava preko ljeta

Kako napraviti doma savršen ledeni čaj? Jednostavno je, a idealno osvježava preko ljeta
1

Uz nekoliko osnovnih sastojaka i voćne varijacije, naučite kako napraviti najbolji ledeni čaj u kojem ćete uživati tijekom vrućih ljetnih mjeseci s prijateljima i članovima obitelji

VIDEO

Čaša ledenog čaja je jednostavno, ukusno i jeftino piće koje će vas odlično osvježiti tijekom ljetne žege, piše BBC.

POGLEDAJTE VIDEO: Zdravstvene prednosti čaja

Pokretanje videa...

00:38

Možete pripremiti vrč čaja u tren oka, zasladiti ga šećerom ili sirupima te aromatizirati okusima po vašem izboru. Uz ovaj vodič naučit ćete sve tajne najpopularnijeg ljetnog pića.

Koji čaj koristiti?

Osnovna baza za ledeni čaj su obične vrećice čaja jer vam omogućuju slobodu u odabiru okusa, a kad jedanput savladate osnovni recept, možete eksperimentirati s različitim vrstama čajeva. Odličan izbor su earl grey, lady grey, kamilica, zeleni čaj i čaj s limunom i verbenom. Voćni čajevi također prijaju kad ih ohladite.

Kako napraviti ledeni čaj?

Sastojci:

6 vrećica čaja
2 žlice šećera
1 žlica meda
3 manja limuna, od čega jednog narežite na kriške, a ostale iscijedite
1 naranča, narezana na kriške
prstohvat mente
kockice leda

Sunčani ledeni čaj pripremite od krastavca, limuna i metvice
Sunčani ledeni čaj pripremite od krastavca, limuna i metvice

1. Stavite čajne vrećice u lonac i prelijte ih litrom i pol kipuće vode te odmah dodajte med i šećer. Ostavite 10 minuta, a zatim izvadite vrećice i lonac s čajem stavite u hladnjak.
2. Ohlađeni čaj prelijte u vrč, dodajte sok od limuna, kriške limuna i naranče te mentu. Dodajte led i dobro promiješajte.
3. Servirajte u visokim čašama s puno leda

Kako zasladiti ledeni čaj?

Ledenom čaju obično dodajemo šećer ili med koji se stavljaju u vrući čaj kako bi se brže otopili. Možete koristiti i šećerne sirupe, a običan šećerni sirup možete izraditi i sami tako što ćete u malo vode prokuhati šećer. Sirup možete pohraniti u hladnjaku.

Recept:

1. U tavu sa 150 mililitara vode dodajte 300 grama šećera
2. Miješajte povremeno na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Ostavite da se ohladi, a potom sirup prelijte u steriliziranu staklenu bočicu.
3. Bočicu spremite u hladnjak.

Ledeni čajevi: Aromu breskve sadrže isključivo u promilima
Ledeni čajevi: Aromu breskve sadrže isključivo  u promilima

Kako začiniti ledeni čaj?

Dodatne arome svojem ledenom čaju ćete omogućiti dodavanjem aromatičnog bilja. Odlično će se uklopiti menta, bosiljak i limunska trava, a možete iskušati i drugo bilje. Izbjegavajte one koji ostavljaju kiselkast okus poput korijandra ili vlasca.

Bazga

Dodatkom šake cvjetova bazge dok se čaj hladi dodat ćete izvrsnu aromu, a možete i prije dodavanja zaslađivača u čaj uliti malo sirupa od bazge.

Voće

Kriške marelica i breskvi, svježe bobice i citrusno voće izvrsno se slažu sa svakim čajem, a kako biste dodali i dašak osvježavajućeg okusa možete dodati narezani krastavac.

Alkohol

U verziji čaja namijenjenog samo odraslima, možete dodavati i različite vrste alkoholnih pića. Rum, liker ili gin su odličan izbor, a piće se dodaje u čaj nakon što se ohladio.

Ledeni čaj ugodno hladi i vraća izgubljenu energiju
Ledeni čaj ugodno hladi i vraća izgubljenu energiju

1. Liker

Ledeni čaj s likerom odlično će prijati tijekom vrućih ljetnih dana u vrtu, a posebno ako imate goste. U vrč koji ste napunili čajem, mentom, citrusima i ledom ubacite malo likera po želji.

2. Čaj s borovnicom i mentom

Osvježavajući voćni čaj je gotov za nekoliko minuta, a ljudi ga jednostavno obožavaju. Najčešći je odabir pića na većim zabavama, a poslužuje se u velikim zdjelama kako bi gosti sami uzeli piće-

3. Zeleni čaj s mentom i mangom

Odlična ravnoteža svježih biljnih okusa uz dašak slatkoće je ono što će vam pružiti ovo piće čija je baza običan zeleni čaj. Dodajte svježu mentu i komadiće zrelog manga.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'