Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kako održavati kožni kauč? Da bi ostao 'kao nov' pokušajte ga maknuti od izravnog sunca

Kako održavati kožni kauč? Da bi ostao 'kao nov' pokušajte ga maknuti od izravnog sunca

Ovakav kauč treba čistiti svakih šest mjeseci ako je svjetlije boje, a onaj tamne boje čistite jednom godišnje. Također, važno je da izbjegavajte korištenje jakih kemikalija

VIDEO

Kožni kauč može trajati vječno uz odgovarajuću njegu i održavanje, pa zašto ne biste uštedjeli novac i naučili kako očistiti kožni kauč da izgleda sjajno i potpuno novo. Pravilnu tehniku i proces čišćenja kauča objasnio je John Mahdessian, predsjednik usluge kemijskog čišćenja Madame Paulette.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za dom

Pokretanje videa...

čišćenje 00:58

Savjet broj jedan za održavanje kožnog kauča je da ga držite podalje od sunca. Koristite sredstvo za poliranje jednom mjesečno da kauč dobije lijep sjaj i da ne izblijedi, savjetuje Mahdessian.

Riješite se mrlja od ostataka vode i sapuna: Nekoliko trikova
Riješite se mrlja od ostataka vode i sapuna: Nekoliko trikova

Nakon što se koža kauča osvježi i obnovi, trajat će godinama uz redovito održavanje. Kožni kauč trebate čistiti svakih šest mjeseci ako je svjetlije boje, preporučuje Mahdessian. Onaj tamne kože čistite jednom godišnje. Nakon što primijenite dolje navedene korake, čišćenje kožnog kauča postat će bezbolan dio vaše redovite rutine čišćenja.

Što će vam trebati:

  • Sredstvo za čišćenje kože
  • Blagi sapun za pranje suđa
  • Krpe od mikrovlakana
  • Soda bikarbona

Slijedite ove korake:

  1. Započnite usisavanjem kožnog kauča kako biste se riješili mrvica. Zatim pobrišite prašinu ako vidite da je potrebno. Srećom, kožni kauč nije tako porozan kao tapecirani kauč, pa ga je lakše čistiti. Ako se jastuci na kauču mogu ukloniti, ne zaboravite usisati i ispod njih. Obično se prljavština skuplja u pukotine kauča pa i tu dobro usišite.
  2. Umočite čistu krpu u zdjelu tople vode pomiješane sa sapunom za suđe, a zatim je ocijedite tako da bude vlažna (ne mokra). Tapkajte ili trljajte kauč malim krugovima oko mrlja dok ih ne uklonite. Nemojte koristiti naprijed-natrag pokrete jer to šteti površini kože. Ako se radi o masnoj mrlji, upotrijebite suhu krpu i stavite malo sode bikarbone da je upije.
  3. Zatim sušite kauč i nemojte preskočiti ovaj korak! Voda može oslabiti kožu ako ju ostavite da se sama suši, stoga je važno uzeti suhu krpu i osušiti kauč od vrha do dna.
  4. Sada je vrijeme da se bacite na posao i koristite sredstva za čišćenje. Sredstva za čišćenje kože mogu pomoći u uklanjanju prljavštine i mrlja kako bi kožni kauč izgledao kao nov. Raspršite sredstvo za čišćenje na krpu, a ne izravno na kauč, kako biste spriječili pojavu tragova spreja. Očistite rubove, kutove i rupe. Prijeđite krpom od vrha do dna kako biste izbjegli neravnomjerne tragove poliranja.
  5. Nakon što ste očistili kauč, obavezno obrišite višak sredstva za čišćenje. Uzmite zaštitnu kremu za kauč i nanesite malu količinu na čistu krpu. Ovaj proizvod je odličan jer sadrži zdrava ulja te kauč čini svježim, mirisnim i hidratiziranim.
  6. Nakon što završite s ovim korakom, ostavite kožu da se osuši oko sat vremena kako bi se proizvod bolje upio. Kada se osuši izgledat će kao da ste ga upravo kupili u trgovini.
Ovo su stvari koje prvo morate očistiti kada uselite u novi dom
Ovo su stvari koje prvo morate očistiti kada uselite u novi dom

Napomena: Izbjegavajte nanošenje jakih kemikalija, poput alkohola ili laka za cipele, koji nisu namijenjeni za kožne kauče i mogu naštetiti vašem namještaju, piše Real Simple.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...
kako se slavio 1. maj

Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...

Evo zašto je 1. maj proglašen Međunarodnim praznikom rada i kako su ga ljudi nekada slavili: Do 50-ih godina u prvom planu bile su parole za bolji život radnika i izgradnju zemlje, a otad postaje prilika za obiteljsko druženje uz roštilj, janjca na ražnju, karte i smijeh