Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Kako popraviti slomljenu vezu? Isprobajte 9 praktičnih savjeta

Kako popraviti slomljenu vezu? Isprobajte 9 praktičnih savjeta
5

Devet stvari možete učiniti da popravite slomljenu vezu. Možete pronaći ove zrake nade ako ste voljni ostaviti sebe po strani i svoj odnos učiniti važnijim od potrebe da dokažete tko je u pravu...

VIDEO

U nekom trenutku većina parova, nakon što su pokušali učiniti sve što su mogli kako bi prebrodili poteškoće s kojima se susreću, naiđe na zid koji je uzrokovan nagomilanom tugom, značajnom krizom ili oboje. Oni su iscrpljeni, njihovi unutarnji resursi i energija su niski.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Udala se za 25 godina starijeg 01:13

Često se osjećaju povrijeđeno i poraženo, očajnički traže smjer i savjet. Nameće im se pitanje trebaju li naučiti kako popraviti odnos i pokušati stvoriti bolji ili jednostavno odustati. Prije nego što krenu popraviti vezu, treba utvrditi je li ona doista uništena ili nije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Savjeti za momke u nevolji: Kako se nositi s ljutom ženom?
Savjeti za momke u nevolji: Kako se nositi s ljutom ženom?

Tri znaka prekinute veze:

1. Postao je jednostran odnos

Moguće je da u vezi više nema uzvraćanja. 

2. Postoji nedostatak intimnosti

Intimnost je nešto što je potrebno svakoj vezi, pa ako je više nemate, veza je slomljena.

3. Nema više povjerenja

Povjerenje je temelj svih odnosa, pa je bez njega veza u problemu.

To su samo neki znakovi. Popis bi se mogao nastaviti, ali ako instinkt govori da nešto nije u redu, vrijeme je da preuzmete odgovornost i poradite na tome da to popravite.

Možete li popraviti vezu?

Treneri za odnose i terapeuti mogu pomoći da odredite je li veza vrijedna popravljanja. Neki parovi mogu uspješno popraviti ono što je pokvareno u njihovom braku ili dugotrajnoj vezi. Dakle, prvo treba pokušati donijeti odluku o tome ima li nade za regeneraciju ili ne.

Couple talking in bed

Odgovori na ovih šest pitanja mogu pomoći da utvrdite je li moguće ozdravljenje odnosa:

1. Želite li oboje isto?

2. Je li u vezi ostalo dovoljno energije da se osigura gorivo potrebno za popravak i ponovni 'početak'?

3. Jeste li riješili traume iz prošlosti ili su one zakopane i pojavljuju se u ponavljajućim obrascima?

4. Pobjegnete li jedno ili oboje prije nego što si date priliku za rješenje?

5. Postoje li skriveni problemi koji sabotiraju šanse da se ponovno povežete?

6. Želite li oboje još pokušati?

Važno je potražiti te odgovore usred osjećaja neprijateljstva, povrijeđenosti i nepravde. Ponekad je jedan partner u ulozi oštećenog, a drugi je pokunjen i ponižen. U drugim slučajevima, može se raditi o dvoje koji su gradili sukobe u odnosima koji nikada nisu bili riješeni i koji su sada izvan kontrole. Neki parovi su u ratu šutnje, gdje prvi koji progovori s bilo kojim zahtjevom za povezivanje gubi snagu.

Postoji devet kvaliteta u tome kako parovi međusobno komuniciraju koje označavaju hoće li moći raditi na postizanju stvarnog napretka u prevladavanju svojih prepreka.

Ovi ključni pokazatelji otkrivaju postoji li nada. Ova suptilna, ali važna otkrića mogu predvidjeti ishod toga hoće li ili ne pronaći put natrag do ljubavi koju su nekad poznavali.

Kako popraviti prekinutu vezu?

Ako vjerujete da se veza može spasiti, isprobajte sljedećih devet savjeta kako biste pronašli lijek.

1. Budite pažljivi prema onome što partner govori

Kada jedan partner govori, bez obzira na ton glasa, drugi ga gleda i sluša. Čak i ako postoji neslaganje, očito je da je ono što drugi ima za reći i dalje važno. Pažljivo slušajte partnerove osjećaje. Partneri mogu imati povijest prekidanja, pretjeranog pričanja, odbacivanja ili minimiziranja, ali mogu prestati s takvim ponašanjem ako preusmjere pozornost na ono što drugi govori. Budite sposobni zaustaviti vlastite nagone i budite 'pravedni' i prisjetite se da ste oboje 'u sobi'.

2. Pokažite brigu i suosjećanje jedno za drugo

Parovi koji su izgubili međusobno povjerenje i podršku, bilo nedavno ili tijekom dužeg vremenskog razdoblja, i dalje mogu pokazivati ​​zabrinutost. Pretpostavimo da jedan nije u stanju koristiti umirujuće riječi ili geste, osobito ako ih se okrivljuje. U ovom trenutku mogu pokušati pokazati obzirnost prema partnerovoj nevolji govorom tijela ili izrazom lica. 

Momci, ovih 5 stvari radite svaki dan i žena će biti sretna, a sretna žena znači - više seksa
Momci, ovih 5 stvari radite svaki dan i žena će biti sretna, a sretna žena znači - više seksa

3. Prisjetite se trenutaka koji vas oboje nasmiju

Ako je neprijateljstvo među partnerima preuzelo vezu te se svađaju i oko načina na koji se svađaju i ne mogu u drugome pronaći ništa vrijedno slušanja već prekidaju, poništavaju i viču jedno na drugo, ako bi se u tim trenucima jedno prisjetilo dragog iskustva koje su podijelili u prošlosti ili nečeg što se događalo među njima, oboje se mogu nasmijati. Napetost može nestati, čak i na trenutak, i oboje se mogu sjetiti da su zapravo samo dobri prijatelji koji se igraju mržnje. 

4. Deeskalacija sukoba

Svaki par zna koliko je daleko predaleko. Nažalost, to temeljno znanje ne sprječava ih uvijek da hodaju preblizu toj litici, a mnoge veze završavaju zbog tog 'svetogrđa'. Možete pokušati raditi na sposobnosti deeskalacije, da prepoznate kada ste preblizu tome da kažete ili učinite nešto što onaj drugi ne može podnijeti. Jedno ili oboje trebaju prekinuti interakciju ili je odvesti na brižnije mjesto.

5. Ne spominjite probleme iz prošlosti

Za većinu je prirodno koristiti prošlost ili druge kako bi dodali težinu onome što ističu kao važeće u nekom trenutku. To je osobito istinito kada jedan partner osjeća da gubi raspravu i smatra da će njezino jačanje primjerima iz prošlosti ili potvrdama drugih značajnih pojedinaca pojačati njegovu učinkovitost. Parovi koji su dobri komunikatori ostaju prisebni i razgovaraju o tome što jedno od drugoga trebaju u sadašnjosti. Ne pokušavaju uvjeriti drugoga u stav koji će ih zadovoljiti na račun drugoga. Ako jedan od njih počne posustajati, drugi ih vraća na problem i ta se taktika ne samo prihvaća, već i cijeni. Razgovarajte, rješavajte jedan po jedan problem, a kada dođete do kraja, oprostite svom partneru i krenite naprijed.

6. Ponovno uspostavite osnovnu razinu povjerenja

Bez obzira na to koliko se par ponašao jedno prema drugom ljutito, povrijeđeno ili osvetoljubivo, njihova nevolja zbog situacije ni na koji način ne sugerira da su pogrešni ili oštećeni ni nesposobni za promjenu, iskupljenje i prihvaćanje. Ponovno izgraditi povjerenje, iako izuzetno teško, nije nemoguće. Može potrajati dugo, ali ako se parovi drže svog plana, povjerenje se može ponovno izgraditi.

7. Budite odgovorni za svoje postupke umjesto da se međusobno optužujete

Upiranje prstom tko je kriv igra je moći i može se brzo pretvoriti u emocionalno zlostavljanje. Toliko svađa između parova tone u ovom dodjeljivanju odgovornosti i svim posljedicama koje proizlaze iz njih. Postoji čarobni trenutak kada oboje mogu shvatiti da će igrati pobjedničku igru ​​ako svaki prizna doprinos onome što je pošlo po zlu. Ponekad je potrebno malo izgradnje vještina, ali nepogrešivo je kada se interakcija okrene u tom smjeru, a zatim u smjeru timskog rada. Tad se više ne bore jedni protiv drugih, već jedni za druge.

8. Pretvorite negativnu energiju u nešto puno ljubavi i konstruktivno

Nekada zaljubljeni par koji dopušta da se njihova veza svede na beživotni, komplicirani skup rutinskog ponašanja i rutina ima daleko najveći teret. Visoka, ljutita energija može se pretvoriti u visoku energiju ljubavi. Kao što je rečeno, mržnja nije suprotnost ljubavi - ravnodušnost jest.

9. Provedite kvalitetno vrijeme zajedno

Pažnja je jedan od načina da se prekinuta veza izvuče iz groba. Usredotočujući se jedno na drugo, parovi se ponovno počinju osjećati posebnima i potrebnima u vezi. Dogovorite redovite večernje izlaske te pospremajte i dotjerujte se jedno za drugo. Na spoju vježbajte neki fizički dodir, poput držanja za ruke ili grljenja. Uložite puno truda da svaki tjedan provedete vrijeme nasamo. Također je važno imati vremena za razgovor. Razgovarajte sa svojim partnerom o vašem danu i problemima koje imate. Provođenje vremena jedno s drugim podsjeća vas da niste sami na ovom svijetu i da postoji netko tko će uvijek biti tu s kim možete podijeliti svoje probleme i zajedno pronaći rješenja.

Ponekad je teško zamisliti bijesni ili ranjeni par kako pokazuje bilo koju od ovih devet zraka nade usred svojih mučnih sukoba.

Ali ako ih ne previdite, često su ispod površine, čekaju i žele izroniti. 

Kako bi izliječili vezu, parovi moraju shvatiti da su ti ponovljeni negativni obrasci krivci koji su ih doveli u nevolju i da oboje moraju raditi na tome da ih se riješe.

Par koji je sposoban za to ima jaku šansu da ponovno pronađe svoju ljubav i zna što sada treba učiniti kako bi povratio svoju stabilnost kao tim kada identificira i izazove te negativne obrasce. Ne treba vam terapija da prepoznate i pokrenete ove reakcije u vlastitoj vezi.

Možete pronaći ove zrake nade ako ste voljni ostaviti sebe po strani i svoju vezu učiniti važnijom od potrebe da dokažete tko je u pravu. Ali ako se osjećate izgubljeno i ne možete ih sami identificirati, nemojte oklijevati pronaći kompetentnog promatrača koji će vam pomoći pronaći put. Pronađite put i stići ćete tamo, prenosi YourTango.

'Doktori za ljubav' objavili su sedmodnevni akcijski plan kako brak sačuvati od rastave
'Doktori za ljubav' objavili su sedmodnevni akcijski plan kako brak sačuvati od rastave
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru