Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kako pronaći smisao i svrhu u svim aspektima života? Pitajte se ova dva jednostavna pitanja

Kako pronaći smisao i svrhu u svim aspektima života? Pitajte se ova dva jednostavna pitanja

Unatoč svim pritiscima, ne bismo se trebali osjećati kao da moramo prepoznati svoju jednu, jedinstvenu 'strast' da bismo životu dali smisao. Svi smo mi višeslojna bića s obiljem darova, talenata, interesa...

VIDEO

Pandemija korona virusa donijela je puno iznenađenja na koja nitko nije bio spreman. Neki su možda izgubili posao i žele iskoristiti to kao priliku da shvate u kojoj će drugoj vrsti posla možda više uživati. Ili ste možda radili više nego ikad posljednjih nekoliko mjeseci, a to vas je navelo na razmišljanje želite li tako i dalje nastaviti zarađivati ​​za život.

POGLEDAJTE VIDEO: Puna pozitive, Tonia Klarin uživa na poslu

Pokretanje videa...

Tonia Klarin 01:11

Naravno, nije uvijek moguće ili čak ni preporučljivo 'slijediti svoju strast' što se tiče posla. Ali može biti korisno shvatiti što za vas ima značenje i svrhu. Rezultat ne mora nužno biti vezan za karijeru, ali mogao bi vam pomoći da shvatite kako u različite dijelove života unijeti smisao i svrhu. 

Ova dva pitanja mogu vam pomoći da prepoznate koje su to pokretačke snage u vašem životu i što učiniti po tom pitanju.

Kako pronaći smisao i svrhu?

Unatoč svim pritiscima, ne bismo se trebali osjećati kao da moramo prepoznati svoju jednu, jedinstvenu 'strast' da bismo životu dali smisao. Svi smo mi višeslojna bića s obiljem darova, talenata, interesa i ideja. Pa zašto se ograničavati?

Naše strasti se mogu mijenjati tijekom našeg života (što je potpuno normalno), a pokušaji usmjeravanja vremena i energije na jednu jedinu strast mogu ostaviti osjećaj neautentičnosti i stresa. Umjesto toga, unosite strasti i svrhu u sve što radite, i postavljajte si ova dva pitanja:

1. Kakvu vrstu dobrote, brige, radosti i strpljenja moram koristiti kako bih unijela svrhu i strast u svoj odnos sa sobom i onima oko sebe?

2. Koju razinu otvorenosti i znatiželje moram posjedovati kako bih u poslu i u zadaćama u životu unijela značenje?

Nakon što bolje shvatite kako biste željeli pristupiti životu, možete takav sličan pristup početi primjenjivati ​​na poslu, kod kuće i kada se družite s drugima, piše Life hacker.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Recept za domaći kolagen prah koji možete napraviti kod kuće
POMLADITE SE

Recept za domaći kolagen prah koji možete napraviti kod kuće

Kolagen je glavni strukturni protein koji se nalazi u vezivnom tkivu cijelog tijela. Pruža snagu i fleksibilnost različitim dijelovima tijela poput kože, kostiju, tetiva, mišića, hrskavice, krvnih žila...

Kako držite novac u novčaniku? To otkriva hoćete li se obogatiti
I BOJA JE VAŽNA

Kako držite novac u novčaniku? To otkriva hoćete li se obogatiti

Nije svejedno jeste li kupili novčanik sami ili ga dobili na poklon. Preporuka je da ga sami izaberete i kupite kako bi ga kasnije voljeli i rado svoj novac držali u njemu
Ma, kakvi Maldivi! Ove plaže u Hrvatskoj su sto puta ljepše
5 ČAROBNIH MJESTA

Ma, kakvi Maldivi! Ove plaže u Hrvatskoj su sto puta ljepše

Obala s mnoštvom otoka i karakterističnom strukturom ima niz ljepota koje kao da su iz bajke, donosimo pet plaža koje djeluju uistinu kao da su na nekom egzotičnom mjestu