Lifestyle

Komentari 9

Kako se brzo riješiti nadutosti nakon jela: Morate se pokrenuti

Kako se brzo riješiti nadutosti nakon jela: Morate se pokrenuti

Ako ste pretjerali s hranom, aktivnost može pomoći u borbi protiv nadutosti i potaknuti probavni sustav. Umjesto da sjednete i uživate u filmu nakon večere, pokušajte ustati i prošetati 45 minuta

Kada se osjećate siti ili imate bolove u želucu nakon jela, često ne možete puno toga učiniti, osim pričekati da prođe. Najgori dio nadutosti je nelagoda. Može uzrokovati bolove u želucu i napuhani trbuh te učiniti da se općenito osjećate loše.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako smanjiti nadutost

Ako inače imate problema s nadutošću, nemojte pretjerivati s hranom. James Kinross, predavač kolorektalne kirurgije, kaže da masna i prerađena hrana ili previše šećera, mogu biti pravi okidač za nadutost.

- Pokušajte konzumirati uravnoteženu prehranu, s opcijama na bazi biljaka, koja će vašim crijevima pružiti raznolikost koja je potrebna za pravilno funkcioniranje - rekao je James.

Ilustracije hodanja i šetnje

Ako ste ipak pretjerali, aktivnost također može pomoći u borbi protiv nadutosti i potaknuti probavni sustav. Umjesto da sjednete i uživate u filmu nakon večere, pokušajte ustati i prošetati 45 minuta.

Isto tako, osim hrane treba paziti i na ono što pijete.

- Pobrinite se da pijete puno vode ako želite uživati ​​u alkoholu, koji remeti ravnotežu bakterija u crijevima i njihovu sposobnost funkcioniranja - dodao je James, a prenosi Metro.

Najčitaniji članci