Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kamo za vikend: Od posjeta Muzeju selfieja u Zagrebu do uživanja u prirodi, plivanja...

Kamo za vikend:  Od posjeta Muzeju selfieja u Zagrebu do uživanja u prirodi, plivanja...

Vikend je pred nama i još jedna prilika za bijeg iz svakodnevice. Imamo sedam prijedloga za vas, od festivala fine hrane i pića do aktivnijeg odmora u prirodi, besplatnog nastupa Folklornog ansambla 'Turopolje'...

VIDEO

Muzej selfieja i uspomena Zagreb odlična je lokacija za stvaranje fantastičnih fotografija uz obilje smijeha i zabave. Na primjer, možete se fotkati 'iza rešetaka' ili nakratko pretvoriti u influencere koji leže u kadi punoj novčanica. Besplatni nastup Folklornog ansambla 'Turopolje' u čast Dana žena čeka vas u Velikoj Gorici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Građevinski tehničar se pronašao u prirodi 01:09

Tu je i prijedlog za Hike&Wine po Parku prirode Papuk je spoj hodanja prirodom, kušanja vina i uživanja u finoj hrani. Ljubitelji fine kapljice doći će na svoje i upute li se na Teranino Festival u Bale. Tu su i Dani okusa varaždinskoga kraja tijekom kojih restorani nude stara tradicionalna jela po posebnim cijenama.

Na Welcome Spring Festivalu u Ludbregu ovog vikenda su organizirani Crazy Hill Trail utrka, Canicross Trail utrka i nordijsko hodanje. Postoje više i manje zahtjevne staze pa si svako može pronaći savršenu za sebe, ovisno koliko kondicije ima. I za kraj, izdvojili smo za vas i Vodeni park Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama koji je savršen za cijelu obitelj jer je dobro prilagođen i djeci i odraslima, i nudi vrlo zabavne aktivnosti.

Pronađite savršenu destinaciju: Od Jadrana do europskih bisera!
Pronađite savršenu destinaciju: Od Jadrana do europskih bisera!

Muzej selfija i uspomena Zagreb

Želite li iskusiti nešto novo i pomalo luckasto, posjetite ovog vikenda Muzej selfija i uspomena Zagreb. Nalazi se u samom središtu grada, u Radićevoj ulici 14. Cijena ulaza za odrasle je 8 eura, a za djecu 6 eura. Djeci mlađoj od 5 godina ulaz je besplatan.

- Muzej selfija i uspomena Zagreb je novo trendy mjesto! Pruža vam neograničenu zabavu, ogromnu radost i preslatke slike nezaboravnih trenutaka provedenih sa svojim najmilijima. To je mjesto gdje ćete probuditi dijete u sebi i dobiti priliku za snimanje nezaboravnih selfija. Odmorite se od stvarnosti, izađite iz uobičajene rutine, posjetite Muzej selfija i uspomena i napravite nevjerojatne fotografije. Zavirite u svoju maštu, zabavite se uz nezaboravno iskustvo - kažu u Muzeju selfija i uspomena Zagreb.

- Tretirajte se kao kraljica ili kralj u zlatnoj kupaonici, postanite anđeo s krilima ili pak vrag s rogovima, uskočite u šareni bazen s lopticama ili zaigrajte šah na ogromnoj šah ploči. S druge strane ukoliko želite naučiti nešto o Hrvatskoj povijesti i osobama koje su je obilježile možete skočiti na metlu Gričke vještice i preletjeti Zagreb ili možda prošetati najpoznatijom zagrebačkoj tržnici Dolac - pojasnili su što tamo možete očekivati.

Više detalja pronaći ćete OVDJE

Pjesme i plesovi u čast žena, Velika Gorica

Folklorni ansambl 'Turopolje' ima poseban dar povodom Dana žena - cjelovečernji koncert posvećen pjesmama i plesovima u čast žena. Koncert je organiziran u subotu 9. ožujka u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici na adresi Zagrebačka 37. Počinje u 18 sati, a ulaz je besplatan.

PP Papuk - Hike&Wine

Radi se o organiziranom planinskom izletu 9. ožujka u koji su uključeni ručak i obilazak Vinarije u Kutjevu. Staza kojom se planinari je umjereno zahtjevna (oko 4 do 5 sati hoda) pa je pogodna i za iskusne planinare kao i za početnike. 

- Iz slavonske ravnice koja je nekad bila dno Panonskog mora izdiže se PP Papuk - iznimne geološke i biološke raznolikosti te vrijedne kulturno-povijesne baštine. Brojne planinarske staze i bogati sadržaj omogućit će Vam jedinstveni doživljaj Slavonije kroz aktivan i ugodan odmor. Za potpuni doživljaj, zadužene su vrijedne ruke naših domaćina. Tradicionalni i domaći specijaliteti posluženi u lokalnom restoranu i vinariji baš nikoga ne ostavljaju ravnodušnim - kaže organizator.

Cijena izleta je 55 eura po osobi, a kreće se iz Velike u 8:30 sati
Prijaviti se možete OVDJE

Bolje spriječiti nego liječiti: Ovo su najčešće nezgode koje vas mogu snaći na putovanjima
Bolje spriječiti nego liječiti: Ovo su najčešće nezgode koje vas mogu snaći na putovanjima

Teranino Festival, Istra

Ovaj festival posvećen dobroj kapljici traje od 8. do 10. ožujka u Balama.

- Teranino, jedan od autohtonih i specifičnih istarskih proizvoda, ima i svoj festival! Ovaj, za mnoge još uvijek neotkriveni istarski adut, nastaje u spoju mirisnog crnog terana, istarske rakije i tajnih začina, a u njemu se može guštati i u koktelima i slasticama poput torti pa i sladoleda - kažu u Turističkoj zajednici Istre.

- Sladak, zavodljiv i aromatiziran liker tamne, rubinsko crvene boje već je osvojio nepca brojnih posjetitelja istarskog poluotoka, no ovaj će mu festival zasigurno donijeti nove poklonike - dodali su i napomenuli da će se ove godine na festivalu predstaviti 18 izvođača.

Više detalja o lokaciji i programu pogledajte OVDJE

Welcome Spring Festival, Ludbreg

Ovog vikenda vas na Welcome Spring Festivalu očekuju Crazy Hill Trail utrka i Canicross Trail utrka, obje 9. ožujka, te organizirano nordijsko hodanje 10. ožujka.

- Crazy Hill je poznata i popularna trail utrka, a trči se na stazama koje se smatraju među najljepšima u Hrvatskoj. Crazy Hill Trail se trči na tri uzbudljive staze koje prolaze kroz prekrasne krajolike ludbreških i kalničkih brežuljaka i šuma. Staze se razlikuju po duljini i zahtjevnosti tako da svi tipovi trail trkača mogu naći izazov koji odgovara njihovim željama i fizičkoj spremnosti - kaže organizator.

Pojasnili su i što je to Canicross trail utrka.

- Po drugi put na Welcome Spring festivalu održat će se Canicross trail utrka. Ako je pas najbolji čovjekov prijatelj, a čovjek voli trail trčanje, onda je lako moguće da je pas i najbolji trkačev prijatelj. Upravo iz takve ljubavi nastao je Canicross, trail trkačka disciplina u kojoj sudjeluju čovjek i njegov pas - pojasnili su.

Više detalja pronaći ćete OVDJE.

Dani okusa varaždinskoga kraja

Ljubitelji fine, domaće hrane doći će na svoje krenu li put Varaždina.

- Gastro manifestacija Dani okusa varaždinskoga kraja ove godine održati će se od 8. do 17.3. okupljajući 15 ugostiteljskih objekata koji će vas provesti kroz okuse i tradiciju varaždinskoga kraja. Svaki od ugostiteljskih objekata pripremio je dva tradicijska menija po cijenama od 17€ i/ili 23€, obogaćena lokalnim sastojcima koji karakteriziraju naš kraj - kažu u Turističkoj zajednici grada Varaždina.

- Od tradicionalnih varaždinskih delicija do kreativnih interpretacija poznatih jela, ova manifestacija nudi nešto za svakoga ljubitelja dobre hrane. Pridružite nam se u restoranima Arabela, August, Bedem, Garestin, Grešna pilnica, Familija, Minerva, Hotel Trakošćan, Hotel Varaždin, Šanjek, Verglec, Vila Toplissa, Zlatne gorice, Žmah i Kavani Grofica Marica te otkrijte zašto je Varaždinski kraj nezaobilazna destinacija za sve gurmane i ljubitelje dobre hrane - dodali su.

20 stvari koje nikako ne biste trebali raditi u hotelskoj sobi
20 stvari koje nikako ne biste trebali raditi u hotelskoj sobi

Vodeni park Aquae Vivae, Krapinske Toplice

Želite li cijeli dan provesti u bazenima, Krapinske Toplice su savršen izbor, jer u bazeni napunjeni ljekovitom termomineralna vodom, imaju umjetno izazvane valove, može se roniti, tu je i vodeni tobogan...

- U vodenom parku Aquae Vivae možete iskusiti jedinstveni doživljaj na bazenima, zaroniti sa scuba opremom ( kompletna ronilačka oprema: maska, disalica, peraje, boca, kompenzator plovnosti, ronilački instrumenti, regulator…), započeti ronilački tečaj na bazenu, a završiti ga na moru - pojašnjen o je na službenoj web stranici.

U ponudi imaju i zabavu za najmlađe. Radi se o dječjem bazenu površine 48 metara četvornih koji ima dva slapa, dvije kiše i tri gejzira.

- Temperatura vode je 35 º C,  Uz vodene atrakcije u vodenom parku Aquae Vivae organiziramo  igraonice sa Lego kockama i Brio vlakovima s mnogo tračnica za slaganje raznih pruga! Art radionice, nudimo zabavu uz slikanje vodenim bojama, drvenim bojama ili nekom drugom tehnikom. Po završetku svake radionice razveseliti ćemo Vas izložbom radova naših malih gostiju - kažu.

Cijene ulaza pronaći ćete OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom
Muzej Iluzija: Naših muzeja ima od Kine do Amerike, uskoro 50
SVJETSKO, A NAŠE

Muzej Iluzija: Naših muzeja ima od Kine do Amerike, uskoro 50

Do ljeta ćemo imati 50 muzeja i najveći lanac muzeja smo u svijetu, kaže tim iz Metamorfoze na čelu s Rokom Živkovićem i Teom Širolom. Ljudi vole edukativnu zabavu i iznenađenja