Lifestyle

Komentari 0

Kisele gljive i salata od svježih šampinjona za svaku prigodu

Kisele gljive i salata od svježih šampinjona za svaku prigodu

Ukiseljene šampinjone možete čuvati mjesecima, a poslužit će kao izvrsno predjelo ili salata i u posve neočekivanim trenucima. Najbolji su uz salatu od šampinjona

Sastojci za 4 osobe:

Ukiseljeni šampinjoni - blanširanje: 

Ukiseljeni šampinjoni - kisela tekućina: 

Šampinjoni na salatu: 

Priprema:

Ukiseljeni šampinjoni - Šampinjone Fridrih obrišite papirnatim ubrusom, a krupnije šampinjone razrežite na četvrtine. U lonac sa vrelom vodom dodajte sol i limunsku kiselinu. Kada smjesa provrije ubacite očišćene šampinjone i blanširajte ih 3 do 5 minuta. Kada su šampinjoni blanširani, ocijedite ih i prebacite posudu.

U lonac sa vrućom vodom ulijte bijeli KISKO ocat (omjer 1 litra vode-1 litra octa). Dodajte šećer, sol i papar u zrnu te pustite da sve provrije. Kada se smjesa ohladi, prelijte je preko blanširanih šampinjona. Sve zajedno prebacite u staklenku i upotrijebite unutar 3 mjeseca.

Šampinjoni na salatu - Očišćene šampinjone narezane na šire listiće zalijte svježe iscijeđenim limunovim sokom. Promiješajte i dodajte sol, ocat, maslinovo ulje, nasjeckani svježi peršin i mljeveni papar. Sve zajedno promiješajte i salata je spremna za serviranje.

Za više informacija o novim Kisko aromatiziranim octevima posjetite Kiskovu web stranicu. Komentirajte video recepte na Fridrih facebook stranicama i osvojite prigodne poklone. 

Da bi uživanje u ovom jelu bilo još slasnije, nakon kuhanja ne zaboravite počistiti kuhinju i oprati posuđe u čemu vam pomažu vrhunski Labudovi proizvodi. Za više informacija kliknite na Labudovu facebook stranicu i sudjelujte u novogodišnjoj nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti generalno čišćenje stana i Labudov paket čistoće.

Recept je pripremljen u suradnji s Kuhari.com.

Najčitaniji članci