Volite li hodati šumom, obratite pažnju na vrganje. Obično ih bude puno nakon što sunce zamijeni kišu. Osim vrganja, u ovim receptima možete koristiti i druge vrste, poput bukovača i šampinjona
Preporučuje se da gljive očistite vlažnim papirnatim ručnikom ako nisu jako prljave. Ako je na njima ipak nešto više prljavštine, isperite ih, protresite i osušite kako ne bi uvenule
S ovim receptom oduševit ćete goste i ukućane. Do izražaja će doći i sva raskoš aroma. Gljive poslužite tople, a po želji ih posujte i svježim bosiljkom
Ako želite brzi i jednostavan, a ukusan, punjeni šampioni su pravi pogodak. Kratka priprema i ukusno punjenje omotano šumskim mesom i slaninom će biti ugodna promjena u za vašim stolom
Nema razloga zašto se najukusnije blagdanske hladne salate ne bi jele cijele godine. Lagano se pripremaju, mogu stajati u hladnjaku, a zasitne su i slažu se uz mnoga glavna jela
Stručnjaci odavno znaju da gljive imaju ljekovita svojstva. Možete ih jesti često, jer su prednosti brojne: jačaju kosti, imunitet i prevencija su dijabetesa, a pomažu i mršavljenju
Jednostavna jela s ribom uvijek su hit. Zbog iznimno zdravog sastava, stručnjaci preporučuju da ribu uvrstite u redovnu prehranu. Možete početi već danas, a mi vam donosimo recept za obrok kojem nitko neće odoljeti
Gljive su prava jesenska delicija koja će se u ovo doba godine naći na mnogim stolovima. Slasne, nutritivno bogate i jednostavne za pripremu - odlična su zamjena za meso, a dobre su i u juhama te raznim drugim kombinacijama
Sama riječ pizza nas asocira na rastopljeni sir, salamu, umake, šampinjone i hrskavo tijesto... Ali, postoje svakakve pizze i dobro je ponekad napraviti zdravu promjenu
Učinite dobro djelo i pri tome uživajte u Fridrih šampinjonima jer tvtka Fridrih od svakog prodanog paketa šampinjona poklanja 1 kunu za rad udruge SVE za NJU.
Ukiseljene šampinjone možete čuvati mjesecima, a poslužit će kao izvrsno predjelo ili salata i u posve neočekivanim trenucima. Najbolji su uz salatu od šampinjona
Upečatljivo predjelo ili glavno jelo - salata u šampinjonima uvijek će privući pozornost, a svojim okusom, obogaćenim sirom i šunkom, ostati i zapamćena
Ukusna zimska juhu od dvije vrste šampinjona i heljde gotova je za svega 40-ak minuta, a poslužuje se u efektnoj posudi načinjenoj od izdubljenog slasnog peciva
Gljive treba prijati na maslacu ili maslinovom ulju, ali u malim količinama da ne izgube vlagu. Pazite da ih ne prekuhati jer će biti tvrde. Idealne su za brzi obrok
Pogledajte kako pripremiti zdravo i lagano jelo s matovilcem, piletinom, šampinjonima i agrumima prema "ukusnoj" recepturi mladog kuhara Đure Rapaića
Recept za savršen rižoto s morskim plodovima uz detaljne upute kako da ne bude lijepljiv, a ostane sočan, kremast i ukusan otkrit će vam u videu kuhar Đuro Rapaić
Šampinjoni upijaju tekućinu poput spužve, pa ih je najbolje čuvati u papirnatim vrećicama u hladnjaku. Tako se mogu održati 3-4 dana
Novosađanin Đorđe Radić (49) umro je u subotu navečer nakon što je za večeru pojeo gljive. Liječnici se i dalje bore za život njegove supruge Stojanke (46),
Iskoristi svoj Oranž