Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Klinčić može liječiti nesanicu, ublažiti zubobolju i mučninu

Klinčić može liječiti nesanicu, ublažiti zubobolju i mučninu
1

Zacijelo ste ga već kušali u toplim zimskim napitcima ili u domaćim slasticama, poput medenjaka. Klinčić je lijek za mnoge bolesti, a glavno svojstvo mu je protuupalno djelovanje

VIDEO

Klinčić se na latinskom se zove i clavus, što znači čavao, na koji on i liči. Klinčići su duljine između 12 i 16 mm i cvjetni su pupoljak stabla karanfilovca. Miris im je topao, opor i aromatičan, a okus slatkasto-trpak i vrlo jak, zbog čega je danas klinčić jedan od najslavnijih začina na svijetu i ima široku upotrebu. On je i moćna ljekovita biljka s provjerenim djelovanjem protiv upala, bolova i oksidacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

stres 01:23

Ljekovita svojstva klinčića

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako mali, klinčić je moćan lijek za mnoge bolesti. Glavni sastojak klinčića je eugenol, kojemu je glavno obilježje protuupalno djelovanje. Osim toga, on sadrži razne minerale: kalcij, željezo, magnezij, fosfor, cink, bakar, mangan i selen. Bogat je i vitaminima C, B6, E, K, folnom kiselinom, tiaminom, riboflavinom i niacinom. Redovito korištenje klinčića može pomoći kod niza bolesti, i unutarnjih i vanjskih. Ovaj začin može se koristiti cijeli, mljeven ili kao ulje.

Pomoć kod zubobolje i lošeg daha

Klinčić se još od davnina koristi za uklanjanje lošeg daha. On ima analgetička svojstva, a posebno dobro djeluje kod zubobolje. U nekim zemljama stomatolozi koriste njegovo ulje za dezinfekciju zuba prije operacije, zbog snažnog antibakterijskog djelovanja. Ako imate zubobolju, privremeno rješenje može biti upravo klinčić jer ublažava bolove. Cijeli klinčić možete staviti na desni, što bliže bolnom području, odnosno zubu koji je problematičan. Zadržite ga ondje.Tanka kožna membrana desni lako će upiti ulje iz klinčića te ćete osjetiti trenutno olakšanje.

Želite li pronaći još bolji posao mirišite cimet, đumbir i papar
Želite li pronaći još bolji posao mirišite cimet, đumbir i papar

Ubija parazite i bakterije

Klinčić također djeluje i kao antimikrobni agent, što znači da ubija parazite i bakterije u probavnom traktu. U prikladnim dozama olakšava i prekomjernu nadutost i grčeve. Antiparazitno čišćenje uljem klinčića jedna je od najdjelotvornijih metoda čišćenja cjelokupnog organizma.

Klinčić ubija sve mikroskopske vrste parazita, koja se drugim sredstvima ne mogu ukloniti iz tijela. Učinkovit je i protiv mnogih vrsta gljivica uključujući i Candidu, kao i bakterije streptokoka, stafilokoka i pneumokoka. Možete ga koristiti u čaju i drugim napitcima, svakodnevno, ali u malim dozama, kako biste povoljno utjecali na svoju probavu i jačanje imuniteta.

Liječi nesanicu, smiruje upale...

Osim svega navedenom klinčić liječi nesanicu, regulira šećer u krvi i smiruje upale. Također ublažava bol (osobito zubobolju), uništava bakterije, uklanja mučninu i povraćanje, potiče izlučivanje sluzi, pomaže radu jetre, liječi upalu usne šupljine i grla, piše Alternativa za Vas.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

22:41

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati
STRUČNI SAVJETI

'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati

U spavaću sobu unesite više uzbuđenja, bilo da to uključuje zajedničko gledanje porno videa ili da odjenete neko seksi donje rublje koje inače ne nosite. Razmislite i o seksu na javnom mjestu, kaže Amy Kupps