Lifestyle

Komentari 0

Knjižica s receptima za roštilj u četvrtak na dar uz 24sata

Knjižica s receptima za roštilj u četvrtak na dar uz 24sata

Uz 24sata u četvrtak, 7. svibnja, naši čitatelji dobivaju knjižicu 'Super roštilj' na 32 stranice. Dat ćemo vam prijedloge za mesna jela, ribu, ali i ukusno povrće

Stiglo je vrijeme za roštilj na otvorenom. Ove godine u malo drugačijim okolnostima jer zbog korona virusa svi se moramo pridržavati uputa koje dobivamo o držanju distance. No to ne znači da u svojim vrtovima, dvorištima i balkonima sa svojim ukućanima ne možete uživati u ukusnim roštiljskim delicijama. 

Uz 24sata u četvrtak, 7. svibnja, naši čitatelji dobivaju knjižicu “Super roštilj” na 32 stranice. Dat ćemo vam prijedloge za mesna jela, ribu, ali i ukusno povrće. Kako napraviti hamburger na roštilju ili ćevape sa slaninom punjene sirom, ražnjiće s piletinom u ukusnom umaku, gurmansku pljeskavicu, wrap salatu... Kako bi meso s roštilja bilo sočno, marinirajte ga barem dva sata prije pečenja (najbolje tijekom noći) u ulju, soli, octu, papru i drugim omiljenim začinima. Jedan od savjeta kojeg vam donosimo je da ražnjiće iskoristite pikantnije i masnije komade mesa, a kako biste ih aromatizirali, na ražnjiće možete staviti slaninu ili povrće.

 

To su samo neki od mesnih recepata i zlatnih savjeta. Za ljubitelje ribe, osim recepata, donosimo savjete o tome kako prepoznati svježu ribu te kako spriječiti da se zalijepi za gradele ili roštilj. Saznat ćete i kako pripremiti škampe ili kozice na žaru, brancina ili srdele. Tu su i recepti za ukusno i niskokalorično grilano povrće. Između ostalog, donosimo vam recepet za vegetarijanske ražnjiće i pljeskavice s povrćem.