Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Koktel guru pokazao koktel koji 'čisti jetru' od alkohola i droge

Koktel guru pokazao koktel koji 'čisti jetru' od alkohola i droge
9

Zajednica svjetskih barmena prolazi jednu od najvećih promjena u svojoj povijesti. Godinama su se svjetski barmeni suočavali s alkoholizmom, a sad nastoje biti dio svjetskog pokreta zdravlja

VIDEO

Koktel za čišćenje jetre od alkohola i droga te vino za jačanje srca jednostavnije su mješavine koje je u srijedu u Makarskoj složio Mario Hofferer, dvostruki svjetski prvak u pravljenju koktela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:00

Kroz master class "Back from the future" na Grand Gourmetu - natjecanju barmena, barista, konobara i restorana u organizaciji međunarodne udruge Šefova kuhinja europskih i mediteranskih regija, Hofferer je predstavio metode i tehnička pomagala kojima se pravi nova generacija barskih mješavina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bio je tu uređaj koji iz farmaceutskog proizvoda kojeg je Hofferer predstavio kao "jestiva pjena" stvara mjehuriće i oslobađa mirisni dim u pićima. Za neke od koktela koristio je i homogenizator, uređaj koji šalje ultrazvučne valove u tekućinu. 

GRAND GOURMET 2019

- Tako pojačava aromu, izdvaja nutrijente, utječe na boju, a tekućina je glađa i mekše teksture - ispričao je ovaj nosilac titule International Barkeeper za 2017./2018. pri International Bartenders Association, kao i petostruki austrijski državni prvak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Hofferer je u Makarsku stigao na poziv Hrvatske udruge barmena koja pod okriljem Grand Gourmeta održava kup, a njegov master class "Back from the Future" bio je prilika da najbolje domaće barmene upozna s visokim, a dodajmo, i poprilično skupim tehnikama modernog barmenstva, svojih novih osam barskih mješavina i drugim što čini ga jednim od najboljih koktel majstora svijeta.

Svetlana (38) je majka 5 djece: 'Iz pidžame uskačemo u staju'
Svetlana (38) je majka 5 djece: 'Iz pidžame uskačemo u staju'

Predstavio je novi pravac u pravljenju koktela kojim se nastoji utjecati na zdravlje.

- Zajednica svjetskih barmena prolazi jednu od najvećih promjena u svojoj povijesti. Godinama su se svjetski barmeni suočavali s alkoholizmom, a sad nastojimo biti dio svjetskog pokreta zdravlja. Ne propagiramo prohibiciju i potpunu apstinenciju, ali trudimo se biti bitan dio scene koja poboljšava kvalitetu života. Recimo, jednom godišnje treba detoksificirati jetru, a ja to radim dva puta godišnje s kurom koktela od agruma, đumbira i češnjaka. Ovo je piće koje nije ukusno, ali je korisno za zdravlje. Taj detoks koktel treba piti dva tjedna u jednoj godini, a tijekom svakog jutra jednu čašicu i mora ga se svakoga jutra pripremati da bude svjež. Dokazano čisti jetru od alkohola, droga te snižava razinu stresa - kazao je Hofferer.

GRAND GOURMET 2019

Od složenijih koktela za bolje zdravlje Hofferer je napravio "Eliksir jelenjeg jezika" u koji je umiješao cimet, porto i crveno vino, pšenicu, agrume te jestivo zlato, kao i koktel koji je nazvao Bartenders Medicine u kojem je smiješao votku, Hennessy konjak, crveni vermut, liker od anisa, legendarni liker Grand Marnier koji je osmišljen još 1880. godine u Francuskoj. Tom piću je dodao bosiljak, timijan, ružmarin, cimet. 

Dodajmo, u 20 godina uzlazne karijere Hofferer je postao nezaobilazno ime na međunarodnoj miksološkoj sceni, a riječ je o izuzetnom kreativcu koji teži k perfekcionizmu te koristi samo najkvalitetnije materijale i sastojke za stvaranje novih, inovativnih pića kojima zna oduševiti svakog gosta. Naširoko je poznato i njegovo umijeće iza šanka u prestižnom MH Skills LAB-u, jednom od najmodernijih laboratorija za koktele u Europi. Ujedno je i školovani kuhar te gastronomski stručnjak za restorane, koji godinama profesionalno unaprjeđuje suživot kuhinje i bara biranih lokala o čemu ćemo moći čuti i na Grand Gourmetu.

RECEPTI

LIVER FLUSH (Detox Cocktail):

GRAND GOURMET 2019


- 2 naranče
- 2 limuna 
- 5 cm đumbira s korom
- 2-3 režnja češnjaka 
- prstohvat kajenskog papra ili svježeg čilija
- jušna žlica extra djevičanskog maslinovog ulja

HEARTWINE

GRAND GOURMET 2019


- 1 boca crnog vina
- 10cl Sangria Sirup Monin 
- 10 listića peršina 
- 150g Honey Hawthorn (Weißdorn)  
- 150 grama meda od gloga
- malo praha biljke galangal 
- kolodijalno srebro

10 znakova da ste emocionalno zanemareni tijekom djetinjstva
10 znakova da ste emocionalno zanemareni tijekom djetinjstva

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:01
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru