Obavijesti

Lifestyle

Komentari 97

Kome raste, a kome ostaje isti? Znanost dala odgovor o penisu

Kome raste, a kome ostaje isti? Znanost dala odgovor o penisu
1

Oko 26 posto muškaraca su tzv. showers, odnosno imaju penis koji u erekciji ostaje isti kao i u opuštenom stanju, dok se tzv. growersima on povećava - ponekad do 10 cm, pa mali tad postaju iznenađujuće veliki

VIDEO

Pogledate li opušten penis, ne možete znati je li to to, odnosno je li ostvaren njegov pun potencijal. Naime, iako se zna kako penisi u erekciji često rastu, nedavna se studija pozabavila pitanjem u kolikoj mjeri oni rastu te rastu li svima, piše IFL Science.

Istraživanje je utvrdilo da je za svakog novog muškarca kojeg upoznate vjerojatnije da je on tzv. grower, odnosno da mu penis raste u erekciji te je nemoguće procijeniti njegovu veličinu u opuštenom stanju, a u tu skupinu spada 76 posto muškaraca. Koliko će penis rasti u erekciji također je vrlo individualno, pa iako je prosjek da raste oko 3,5 centimetara, postoje muškarci kojima on tada raste i do nevjerojatnih 10 centimetara.

U drugu skupinu muškaraca, njih 24 posto, spadaju oni koji se simbolično nazivaju 'showers', jer je njihov penis u erekciji isti kao i u opuštenom stanju. Također, zanimljivo je kako je njihov penis u opuštenom stanju veći nego kod 'growersa', što naposljetku djeluje i pravedno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
5 čestih pogrešaka muškaraca u krevetu - pa i onih iskusnih
5 čestih pogrešaka muškaraca u krevetu - pa i onih iskusnih

I konačno, čiji je veći?

Kod 'showersa' mnogi zaključuju da, budući da imaju velik penis u opuštenom stanju, u erekciji postaje još veći, no to može biti zabluda. Primjerice, ako on u opuštenom stanju mjeri 14 centimetara, velike su šanse da ostane takav i u ukrućenom stanju.

Znanstvenici su otkrili da su muškarci s rastućim penisom većinom bili nešto mlađi, a njihova erekcija je u konačnici bila veća nego kod onih koji su 'ostali isti'.

Što ga može smanjiti

Penis u erekciji u prosjeku je dug oko 13 centimetara s obujmom od 11 centimetara, ali debljina, pušenje ali i vježbanje mogu uzrokovati njegovo privremeno ili trajno 'gubljenje' na dužini.

Muškarac iskreno ispričao kako je to živjeti s malim penisom
Muškarac iskreno ispričao kako je to živjeti s malim penisom

Dobre vijesti su da je u slučaju vježbanja smanjenje samo privremeno. Na oprezu trebaju biti oni koji žele ubrzati rast svojih mišića pa uzimaju steroide. Oni uzrokuju pad testosterona što uzrokuje smanjenje razine hormona u tijelu. Kao rezultat, tijelo zaustavlja prirodnu proizvodnju testosterona što uzrokuje smanjenje testisa. Još jedna nuspojava steroida je erektilna disfunkcija koja muškarca može ostaviti nezadovoljenog u spavaćoj sobi.

Dok tjelovježba može samo privremeno smanjiti penis, gomilanje viška kilograma može imati veće posljedice. Razlog tome je što su erektilni mišići pričvršćeni na trbušni zid. Kada se vaš trbuh širi, on povlači vašu muškost prema unutra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje