Lifestyle

Komentari 0

Konturiranje lica koje ga čini mlađim: 'Podignite' obraze uz pomoć samo jedne linije

Konturiranje lica koje ga čini mlađim: 'Podignite' obraze uz pomoć samo jedne linije

Samo jedan potez puderom ili rumenilom dovoljan je da lice djeluje uže te da naglasimo gornji dio, jer s godinama lice kao da se spušta, usred smanjene koncentracije kolagena i elastana

Vizažistica Nydia Figueroa iz New Yorka ističe jednu od osnovnih pogrešaka koje primijeti kod svojih klijentica, a to je način šminkanja koji kao da postara lice, umjesto da mu 'skine godine'.

- Uvijek želite vizualno podići lice, to ćete napraviti naglašavanjem gornjeg djela lica. Konturu mekanim kistom povucite od dolje prema gore, sa strane obraza te je završite prema jagodicama, na bočnom djelu lica - savjetuje stručnjakinja, piše Shefinds.

POGLEDAJTE VIDEO: Kist je zakon

Ovo će stvoriti privid lica koje je mlađe, a izbjegavanje oštrih linija omekšat će lice te će koža djelovati suptilno.

- Predlažem podloge kremaste ili tekuće teksture, kako biste si olakšali aplikaciju. One oponašaju teksturu same kože te bolje prianjaju. Koža se s godinama isušuje te je dobro u rutinu uvesti što više tekućih make-up formula - savjetuje Figueroa.

S vremenom make-up formule sve više 'upadaju' u kožu, što može naglasiti bore. Stoga treba razmisliti o podlozi koja daje boju, no ujedno dobro hidratizira lice.