Lifestyle

Komentari 52

Koristite mobitel kao alarm? Evo zašto to ne bi trebali raditi

Koristite mobitel kao alarm? Evo zašto to ne bi trebali raditi

Od pojave mobitela, mnogi su odustali od budilica i namještaju alarm na telefonu da ih budi ujutro. No koliko god to bilo praktično, ima i svoje negativne strane kojih trebate biti svjesni

1. Može vam poremetiti san

To je zbog toga što si mnogi ne mogu pomoći da pregledaju i što se događa na društvenim mrežama nakon što uzmu mobitel da namjeste alarm prije spavanja. Osim što ćete zbog toga nešto kasnije leći, plavo svijetlo s mobitela će vam poremetiti san i teže ćete zaspati.

POGLEDAJTE VIDEO:

2. Može vam poremetiti jutarnju rutinu

Opet se radi o tome da čim primimo mobitel ujutro, nakon što ugasimo alarm, često pogledamo 'što ima' u svijetu, na društvenim mrežama, pregledamo e-mailove... Ta neplanirana aktivnost oduzima vrijeme i jutra vam postaju nervozna i ubrzana jer imate manje vremena za spremiti se za posao, školu i slično.

3. Teže ga je za čuti

S obzirom da alarm na mobitelu nikada nije toliko glasan kao budilica, može se dogoditi da ga ujutro ne čujemo, a svi znamo kakve to probleme nosi sa sobom. Uz to, na zvukove mobitela navikavamo se tijekom dana pa bi ih zbog toga u polusnu mogli i ignorirati.

4. Baterija se može isprazniti

Alarmi na mobitelu ne rade ako je baterija prazna, a čak i najodgovornijima se ponekad dogodi da zaborave staviti mobitel na punjač. Rezultat može biti da prespavate vrijeme za buđenje. Mudrije je, ukoliko ujutro imate neke uistinu važne obaveze, da se budite klasičnom budilicom, piše Brightside.

Najčitaniji članci