Obavijesti

Lifestyle

Komentari 38

Donor sperme: 'Imam 35 djece. Zovu me žene iz cijelog svijeta'

Donor sperme: 'Imam 35 djece. Zovu me žene iz cijelog svijeta'

Putujem na zanimljiva mjesta. Ponekad mi se čini kao avantura. Zbog pandemije sam bio mnogo zauzet. Definitivno se povećao broj žena koje traže spermu, rekao je Gordy.

VIDEO

Kyle Gordy (29) radi u Los Angelesu u SAD-u kao honorarni računovođa, a također vodi i dvije Facebook grupe posvećene pomaganju potencijalnim roditeljima da pronađu donatora sperme. Kaže da su ga kontaktirale žene iz cijelog svijeta i da je tijekom pandemije bio jako zauzet doniranjem sperme.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

COVID i plodnost 01:27

Jedna grupa koju on vodi, posvećena je američkim donatorima, a ona broji gotovo 15 000 članova i zove se 'Sperm Donation USA'. Druga grupa, 'Privatni donatori sperme' broji oko 8 000 članova iz cijelog svijeta, uključujući neke iz Velike Britanije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gordy je prvi put počeo donirati spermu u dobi od 22 godine. The Sun ga je prvi put intervjuirao 2018. godine kada je bio otac 18 djece. Sada se ta brojka znatno povećala. 

U razgovoru za Sky News rekao je da će ga djeca 'smatrati tatom, ali on sebe više doživljava kao ujak'.

- Prilično je kul pomagati tim ljudima. Putujem na zanimljiva mjesta. Ponekad mi se čini kao avantura. Zbog pandemije sam bio mnogo zauzet. Definitivno se povećao broj žena koje traže spermu - rekao je Gordy.

Alec Baldwin (62) dobio sedmo dijete samo šest mjeseci nakon što mu je supruga rodila sina...
Alec Baldwin (62) dobio sedmo dijete samo šest mjeseci nakon što mu je supruga rodila sina...

U nedavnom istraživanju oko 40 posto Britanaca reklo je da imaju manje seksa, a pravila oko socijalnog distanciranja otežavaju pronalazak novih partnera i stvaranje novih veza.

Gordy je rekao kako ga inače mjesečno kontaktira oko 100 žena putem Facebooka, ali nije htio otkriti za koliko se ta brojka povećala zbog pandemije.

 

Kaže da se 90 posto njegovih klijenata odlučuje za umjetnu oplodnju, dok drugi ostatak radije bira spolni odnos. Obično, kaže, žene odabiru koji postupak žele. 

Dodao je da se dva do tri puta godišnje testira na spolne bolesti.

- Ja kažem: 'Idemo to obaviti'. Ja dobijem besplatan put u Veliku Britaniju, a vi dobijete dijete. To je win-win situacija za obje strane - govori Gordy.

David Foster (71) dobio je sina
David Foster (71) dobio je sina

Pravila i propisi

U Velikoj Britaniji postoje posebna pravila kojih se morate pridržavati ako želite dobiti dijete donacijom sperme. Ova pravila kreira Uprava za ljudsku oplodnju i embriologiju (HFEA), koja također nadgleda klinike za plodnost u Velikoj Britaniji.

Klinike u Velikoj Britaniji regulirane su tako da su majka i dijete zaštićene od raznih rizika koji su uključeni u doniranje sperme.

Uprava kaže da bi neregulirani donatori mogli propustiti potencijalno opasne bolesti i genetske bolesti koje bi mogle ostati neotkrivene. Na taj se način potiče i donatore i pacijente da koriste licencirane klinike, te da ne idu kod 'samoprozvanih' donatora.

 

Gospodin Gordy kaže da se njegova sperma ne plaća, ali da mu se plaćaju svi putni troškovi.

Licencirane klinike manje su unosna opcija, ali su regulirane i sigurne, a donatori bi mogli dobiti naknadu u iznosu do 35 funti (306 kn) za svaki posjet.

HFEA navodi da je žena koja rodi dijete doniranom spermom uvijek zakonita majka. Međutim, davatelj sperme u privatnom aranžmanu, poput gospodina Gordyja, bio bi zakonski otac. Muškarci koji doniraju spermu na ovaj način to ne mogu izbjeći.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje