Možete je dodati i u salate. Bijeli dio kore je dobar izvor vlakana koji povoljno utječe na probavu, a bogata je i hranjivim tvarima poput magnezija i kalija
EKO SAVJET
Koru od lubenice ne bacajte nego iskoristite za smoothieje
Umjesto da je bacate u biootpad, koru od lubenice iskoristite za fini osvježavajući smoothie. Nasjeckajte je i stavite u blender, dodajte jagode, led i limunov sok.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Možete je dodati i u salate. Bijeli dio kore je dobar izvor vlakana koji povoljno utječe na probavu, a bogata je i hranjivim tvarima poput magnezija i kalija.
Kora je također dom prirodne aminokiseline zvane L-citrulin. Pokazano je da ono pomaže u snižavanju krvnog tlaka kod odraslih osoba s hipertenzijom, kao i da povećava atletske performanse.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku