Lifestyle

Komentari 0

Koža nakon odmora: Njega za intenzivnu hidrataciju i mekoću

Koža nakon odmora: Njega za intenzivnu hidrataciju i mekoću

Sunce, more, sol i klor isušuju kožu lica, stoga je nakon dolaska s odmora i povratka svakodnevici potrebno licu dati jaču dozu njege kremama s visokim postotkom vlage

Ključni element meke, zdrave kože je hijaluronska kiselina koju možemo naći u brojnim kremama i formulama za njegu kože. Omekšat će svaki tip kože, bez obzira na godine.

- Hijaluronska kiselina je molekula šećera koja se prirodno nalazi u koži. Njezina je uloga povezivanje vode s kolagenom i zadržavanje u koži. Time koža djeluje zdravo, svježe i meko - komentirala je američka dermatologica Tsippora Shainhous za Allure.

POGLEDAJTE VIDEO: Razliku između dnevne i noćne kreme objasnila je kozmetičarka Zdenka Mihelj

Preporuka je korištenje formula s hijaluronskom kiselinom tijekom čitave godine, kako bi koža uvijek bila spremna za izazove sunca, mora i vjetra.

Uoči hladnih dana potrebno je kožu vratiti u njezino najbolje stanje, kako bi lakše ušla u jesenske temperature.

Vrijeme je za nešto gušće, hranjive kreme, koje će zaštititi kožu tijekom čitavog dana.

Kreme ovog tipa dobre su i kao beauty podloge za make-up. Lagane, ljetne kreme znaju biti previše blage za pred-jesenske dane, stoga je ovo pravo vrijeme za uvođenje promjena u kozmetičku svakodnevicu.

Od rituala tu je i piling, koji će otkriti novu kožu te ubrzati proces obnove kože lica.

Birajte lagane pilinge koji neće iscrpiti kožu lica. Masnoj koži piling će pasati dva puta tjedno, suhoj najviše jednom tjedno. No bitno je promatrati kako koža reagira na piling - ako je crvena, ritual treba zaobići.

Crvenu kožu smiruje aloe vera - birajte je u obliku gela koji ima visoki postotak vlage.

Najčitaniji članci