Lifestyle

Komentari 0

Kozmetičarka J. Aniston: Ključni dio rutine je masaža lica i vrata

Kozmetičarka J. Aniston: Ključni dio rutine je masaža lica i vrata

Koža je poput spužve, upija aktivne sastojke, a aplikacija masažom ne samo da će potaknuti taj ključan proces u njezi kože, već ujedno poraditi na cirkulaciji, koja kožu čini mladolikom

- Masirajte lice tijekom aplikacije krema i seruma, no ne samo na licu, već i vratu i dekolteu, jer taj dio često zaboravljamo, a jednako je važan - podsjeća iskusna američka kozmetičarka Joanna Czech, koja godinama radi za poznate dame kao što su Jennifer Aniston i Christy Turlington Burns.

Krv prenosi kisik, radi čega koža postaje mekša i dobiva zdravu boju, a osim toga ovim procesom aktivni sastojci bolje ulaze u kožu.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti hiperpigmentacije

- Kad pogledamo kožu pod mikroskopom, vidjet ćemo da je ona poput spužve, tu su masno tkivo i vlakna kolagena, u slojevima. Stoga, kad je masirate, pore se otvaraju i proces njege je kvalitetniji - komentirala je kozmetičarka.

Bilo da se radi o kremi, serumu ili esenciji, ne zaboravite i dekolte te vrat, koji također otkrivaju znakove starenja s vremenom. No, ako ih njegujete baš kao i lice, tanka koža na tim mjestima bit će mekana i sjajna te s vremenom ostati mladolika.

Možete si pomoći i rolerima koji pomažu masažu lica i poboljšavaju kvalitetu kože.

Suha koža spremna je na slojevitu njegu - možete aplicirati više slojeva jedan za drugim, kako bi koža dobila dobru dozu njege i aktivnih sastojaka, predlaže Czech za Vogue.