Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Kozmetički proizvodi koje žene koriste na skroz krive načine

Kozmetički proizvodi koje žene koriste na skroz krive načine

Svima se dogodilo da neki dobar proizvod ima jako loš utjecaj na kožu ili da maska za vlaženje lica ga ostavi suho kao barut. Vjerojatno je problem u krivoj upotrebi

VIDEO

1. Svakodnevno skidate šminku s očiju mokrim maramicama

Ima li išta jednostavnije od skidanja šminke mokrom maramicom? Obrišete šminku i zaboravite na nju. Ali maramice se ne bi smjele stalno koristiti jer su grube i ne čiste dovoljno dobro kožu. Taj grubi materijal uzrokuje iritaciju i suši i rasteže kožu. Treba ih koristiti samo kada nemate pristup čistoj vodi i dobrom sredstvu za čišćenje i uklanjanje šminke. No, za svakodnevnu njegu trebaju se koristiti posebni pjenasti tonici i gelovi.

2. Mislite da se serumi koriste bez kreme

Serumi se trebaju stavljati na lice prije kreme. Najbolje vrijeme za korištenje je večer, pogotovo u slučaju kad serum sadrži retinol. Tako ćete omogućiti koži da apsorbira sve potrebne nutrijente. Maska za lice će biti još efektnija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Thinkstock

3. Koristite suhe spužvice nakon stavljanja primera

Većina spužvica za nanošenje pudera se trebaju koristiti mokre. Kada su suhe 'popiju' većinu pudera te na licu ostavljaju minimalno proizvoda. Na taj način ćete bez razloga trošiti puno više pudera nego što trebate.

4. Ne znate razliku između dvije vrste korektora

Korektori se dijele na proizvode za popravljanje šminke (corector) i proizvode za prikrivanje (concealer). Corector se koristi za crvenilo, pigmentaciju kože i podočnjake, a concealer će biti u tonu kože te se najčešće koristi za prekrivanje bubuljica.

Dreamstime

5. Koristite tekućinu za čišćenje lica samo za skidanje šminke

Sredstva za čišćenje lica su puno korisnija ako se ne koriste samo za uklanjanje šminke u večernjim satima, već i ujutro. Na taj način možete ukloniti sebum, mrtve stanice kože te svu prljavštinu i znoj koji su ostali na koži. Također, najbolje je ako odustanete od upotrebe pilinga i koristite sredstva za čišćenje s kiselinama jer agresivno čišćenje lica dugoročno mu može samo nanijeti štetu.

6. Masku za lice držite preko noći ili ju skidate tek kad se osuši

Svaka maska za lice se treba koristit prema uputama koje su na njoj napisane. Ne ostavljajte masku na licu preko noći, osim u slučaju da je tako napisano u uputstvima. Maske ne treba ostavljati na licu dok se osuše jer će tako upiti svu vlagu s lica. To se odnosi i na maske od gline.

Pogreške koje mnoge žene rade i tako uništavaju svoju ljepotu
Pogreške koje mnoge žene rade i tako uništavaju svoju ljepotu

7. Čistite lice s losionom koji sadrži alkohol

Različiti losioni za lice imaju drugačije učinke. Naravno, njihovi sastojci se razlikuju ovisno o funkciji proizvoda. Međutim, većina losiona sadrži alkohol i ako ga često koristite, koža počinje proizvoditi još više sebuma kao odgovor na agresivne kemikalije. Također, losione ne bi trebalo primjenjivati na cijelo lice, već na određena područja.

8. Ne ispirete micelarnu vodu

Micelarna voda je vrlo slična losionu, jedina razlika je što ne sadrži alkohol. Sadrži druge aktivne sastojke (micele) i sva prljavština koju skupljaju ostat će na licu, osim ako je se ne ispere vodom. Dugotrajni kontakt micelarne vode s kožom potaknut će vodu da djeluje poput sapuna, a to će dovesti do iritacije.

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara