Lifestyle

Komentari 0

Kožni kauč idealno će očistiti sredstvo koje svi imamo u kući

Kožni kauč idealno će očistiti sredstvo koje svi imamo u kući

Utrljavanje otopine od deterdženta i vode sa spužvom na kauč popularan je i vrlo učinkovit način čišćenja kože. Tako ćete odlično ukloniti nečistoće iz kože

Proljetno čišćenje doma u punom je zamahu kako je vrijeme postalo toplije, a dani dulji. Vjerojatno ćete usred proljeća čistiti svoju dnevnu sobu, a jedan obožavatelj gospođe Hinch tražio je njezin savjet u Facebook grupi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za čišćenje doma

Mrs. Hinch, čije je pravo ime Sophie Hinchcliffe, redovito objavljuje savjete za čišćenje na svom Instagram profilu koji prati četiri milijuna ljudi. Profil je toliko popularan da su stvorene Facebook grupe posvećene njoj, gdje obožavatelji često traže savjete za čišćenje.

Nedavno je jedna žena na stranici obožavatelja gospođe Hinch upitala kako na najbolji način očistiti kožnu garnituru. U objavi je stajalo: 'Upomoć! Moju kožnu garnituru treba hitno očistiti, svaki savjet je dobrodošao. U samoizolaciji sam tako da ne mogu ići u kupovinu, ali pokušat ću s dostavom', dodala je.

Žena se na kraju nije trebala ni brinuti o odlasku u kupovinu jer je objava preplavljena komentarima koji sugeriraju da koristi proizvode za čišćenje koje vjerojatno već ima u kući. Jedna obožavateljica gospođe Hinch preporučila je upotrebu deterdženta za pranje suđa i toplu vodu.

Rekla je: 'Deterdžent za pranje suđa održat će kožu podatnom i lijepo je očistiti. Ja to radim više od 20 godina, nikad nisam imala ispucanu kožu i iznenadili biste se koliko se prljavštine skine s kauča. Nema potrebe za otmjenim kremama ili vlažnim maramicama'.

Utrljavanje smjese od deterdženta i vode sa spužvom ili krpom na kauč popularan je način čišćenja kože, kao što se preporučuje i na drugim web stranicama za dijeljenje savjeta za čišćenje.

Hidratantni tekući sapuni također mogu biti dobri za čišćenje kožnog kauča. Jedino što je bitno jest da ne sadrže agresivne kemikalije.  

Dvije najčešće kemikalije koje bi mogle nanijeti štetu kauču su alkohol i aceton. Korištenje prirodnih sastojaka ne dovodi samo do boljih rezultata čišćenja, već je i ekološki prihvatljivo. Prirodni sastojak koji se može koristiti za čišćenje kožne garniture je kokosovo ulje, tvrdi jedna obožavateljica gospođe Hinch.

'Koristite kokosovo ulje i krpu. Ne samo da će to očistiti kauč, već će nahraniti kožu i još će godinama izgledati kao nov', objasnila je. Na pitanje masti li kokosovo ulje kožu, žena je rekla: 'Ne, ako je koža prava samo se upija', piše Express.

Najčitaniji članci