Obavijesti

Lifestyle

Komentari 36

Kućanski poslovi koji su zapravo samo gubljenje vremena i slobodno ih možete preskočiti

Kućanski poslovi koji su zapravo samo gubljenje vremena i slobodno ih možete preskočiti

Mnogi od njih oduzimaju vrijeme i novac. Gornja plahta na krevetu, postavljanje običnih umjesto LED žarulja i razmaknute zavjese samo su neki od uzaludnih kućanskih i svakodnevnih poslova

VIDEO

Na primjer, uštedite si vrijeme na slaganju kreveta i ne perite dodatnu posteljinu. Plahta iznad ili ispod pokrivača često je nepotrebna i zauzima prostor. Samo budite sigurni da redovito perete pokrivač. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

eko čišćenje doma 01:12

Ako koristite perilicu za suđe, prethodno ispiranje suđa samo vam troši i vrijeme i novac. Obrišite ostatke hrane s tanjura i pribora i jednostavno stavite u perilicu. To se posebno odnosi na one koji svaki dan peru suđe u perilici. Tek ako suđe planirate prati sutra preporučuje se ispiranje, a u svim ostalim slučajevima je dovoljno sastrugati višak hrane u koš za smeće. 

Evo kako održavati tepih čistim: 'Ne treba vam skupi usisavač'
Evo kako održavati tepih čistim: 'Ne treba vam skupi usisavač'

Još neki poslovi i navike s kojima gubimo vrijeme:

  • Tražimo izgubljene čarape Svima je uvijek misteriji gdje nestaju čarape nakon pranja, no jedna čarapa može ući u rupu između vrata perilice i bubnja te ju čak voda može ispumpati. Prljave čarape zajednički stavite u vreću za perilicu rublja. 
  • Kupujemo kutijice i košarice za stvari Osim što ćete potrošiti vrijeme, bacit ćete novac. Umjesto bezbroj kutija, upotrijebite nešto što već imate u kući kao što su kutije od cipela. Od raznih materijala možete napraviti pregrade u ladicama i na policama. 
  • Držimo razmaknute zavjese cijeli dan Razvlačenje zavjesa kako bi u sobu dospjelo sunčeve svjetlosti omiljena je jutarnja rutina mnogih. No, ako zavjese ostavite raširene cijeli dan, posebno ako se prostorija nalazi na južnoj strani, sunce s vremenom može izblijediti namještaj. 
  • Gulimo povrće koje ne trebamo Osim ako se radi o povrću kojem je potrebno guljenje, nemojte trošiti vrijeme na guljenje mrkve, krastavaca ili krumpira. Osim što ćete potrošiti manje vremena na pripremu hrane, jest ćete zdravije jer njihova kora sadrži zdrava vlakna. No ako niste sigurni u porijeklo povrća i sumnjate da je tretirano pesticidima, guljenje kore se preporučuje.
  • Hodamo obuveni po kući Pravilo izuvanja jednostavan je način za očuvanje kuće čišćom te pridonosi zdravlju ukućana. Čak 85 posto prljavštine u našim domovima dolazi s cipela. Hodamo li obuveni samo ćemo si zadati dodatan posao i neprestano usisavati. 
Ove Hrvatice žive bez suvišnih kemikalija: Prave deterdžente, sredstva za čišćenje, kozmetiku
Ove Hrvatice žive bez suvišnih kemikalija: Prave deterdžente, sredstva za čišćenje, kozmetiku
  • Koristimo klasične žarulje U usporedbi s običnim žaruljama, LED štedne žarulje traju dulje i troše čak 75 posto manje energije pa ćete samim time uštedjeti na računu za struju. Najnovije štedne žarulje imaju izvrsno svjetlo i brzo se pale.
  • Odlazimo u banku/poštu platiti račune Ako već niste, uštedite na vremenu i račune plaćajte internet bankarstvom umjesto da fizički idete u banku ili poštu. 
  • Vješamo odjeću na metalne vješalice Kada podižemo odjeću u kemijskoj čistionici, ona obično dolazi na metalnim vješalicama. Korištenje takvih vješalica nakon peglanja može lako naborati odjeću. Radije investirajte u drvene ili baršunaste vješalice kako bi bili sigurni da će odjeća nakon peglanja ostati ravna. 

POGLEDAJTE KULINARSKI SERIJAL 'LEĐA O LEĐA':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje