Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Kućni tretmani djeluju na ljepotu i zdravlje kože

Kućni tretmani djeluju na ljepotu i zdravlje kože
1

Naneseno na kožu, maslinovo ulje olakšava zadržavanje tekućine - stavite malo ekstra djevičanskog maslinova ulja na kožu i masirajte

VIDEO

Iako kućni tretmani ne mogu riješiti ozbiljnije probleme s kožom, neki od njih zaista su korisni, tvrdi američki dermatolog dr. Neal Schultz. Tako male količine paste za zube doista djeluju protiv akni. Sadrže fluorid, koji djeluje protuupalno i isušuje prištiće. Muči li vas suha koža, nećete pogriješiti ako počnete piti više tekućine. Dvije trećine ljudskog tijela čini voda, a ona je potrebna stanicama da se obnove i ostanu zdrave. Kako ne biste dehidrirali, svakog dana popijte od šest do osam čaša vode. No vodu bi trebalo “zaključati” i izvana. Dermatologinja Jenny Murase savjetuje nanošenje hidratantne kreme odmah nakon što se otuširate. Tako će se voda zadržati u još vlažnoj koži. Protiv suhe kože pomažu i omega-3 masne kiseline.
Osim toga mogu olakšati problem ekcema, crvenog osipa na koži koji izaziva svrbež. Kako biste vidjeli rezultate, potrebno je svakog dana uzimati od 500 do 1000 miligrama pročišćenoga ribljeg ulja u tabletama, a vegetarijancima se preporučuju dodaci prehrani od lanenog ulja.
Naneseno na kožu, maslinovo ulje također olakšava zadržavanje tekućine - stavite malo ekstra djevičanskog maslinova ulja na kožu i masirajte vrhovima prstiju. Osobitu pozornost posvetite izrazito suhim područjima poput laktova.

Med omekšava kožu i pomaže joj da zadrži vlažnost. Djeluje antibakterijski i pomlađuje kožu. Pomiješajte žlicu meda sa žlicom maslinova ulja, ostavite na licu 20 minuta, a zatim dobro isperite toplom te potom hladnom vodom.

Zagrijte malu zdjelicu maslinova ulja pazeći da ne bude pretopla i dodajte joj žlicu limunova soka. U toj mješavini namačite nokte pet-deset minuta. Takav tretman jača nokte, a istodobno omekšava kožicu oko njih. Ispucale usnice prije spavanja namažite maslinovim uljem.

Mlijeko na kožu djeluje izuzetno smirujuće, osobito nakon opeklina od sunca ili uboda kukaca. Drevne ljepotice kupale su se u mlijeku - želite li ih oponašati, dovoljno je dodati šalicu mlijeka u kadu punu tople vode.

Žumanjak jaja bogat je vitaminima i masnim kiselinama koje hrane kosu. Sastavni je dio tretmana za ispucale vrhove. Pomiješajte žličicu meda, dvije žličice maslinova ulja i u to umutite žumanjak. Utrljajte u vrhove, stavite kapu za tuširanje i ostavite da stoji pola sata. Temeljito isperite.

Umjesto šamponom, jedanput na mjesec možete oprati kosu sodom bikarbonom. Pomiješajte pola šalice sode bikarbone s tri šalice tople vode, time operite kosu i dobro je isperite. Takav tretman čisti kosu od nakupljenih ostataka sredstava za učvršćivanje poput lakova i gelova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Muž uopće nije htio sa mnom provesti prvu bračnu noć, ozbiljno razmišljam o rastavi...'
RAZOČARANA U LJUBAV

'Muž uopće nije htio sa mnom provesti prvu bračnu noć, ozbiljno razmišljam o rastavi...'

Nakon što su gosti otišli, mladenka i mladoženja su se zaputili u hotelsku sobu. No, mladoženja se iznenada sjetio da je zaboravio nešto dolje i zamolio ju da ga pričeka u sobi

Horoskop Baby Lasagne: Čeka ga uspjeh, u finalu će zablistati!
ROĐEN JE U ZNAKU RAKA

Horoskop Baby Lasagne: Čeka ga uspjeh, u finalu će zablistati!

Sposoban je osjetiti izaziva li simpatiju ili antipatiju kod drugih ljudi i to je razlog što se uspijeva prirodno ponašati u svakoj situaciji. Ima urođene diplomatske vještine i u svemu želi pronaći ravnotežu i sklad
Kućni broj ima značenje: Evo koje dobre stvari vam donosi
IZRAČUNAJTE GA

Kućni broj ima značenje: Evo koje dobre stvari vam donosi

Da biste otkrili svoj broj, trebate ga svesti na jednoznamenkasti, pa tako ako živite na broju 63, jednostavno zbrojite znamenke 6 i 3 te ćete dobiti konačan broj 9