Kuharica Gemma Simmonite je podijelila svoje mišljenje oko jednog jela kojeg bi uvijek trebali pripremati i uživati u njemu doma jer će biti ukusnije, ali i navela jelo koje je pak besmisleno pripremati doma
Kuharica otkrila: Jedno jelo baš nikad ne naručujte u restoranu!
Izlazak u restoran za mnoge je vid hedonističkog uživanja - osim bonusa što ne morate kuhati kod kuće, osjećate se povlašteno dok vas drugi poslužuju sa svojim specijalitetima u lijepoj atmosferi.
No, prema riječima jedne kuharice, postoje neke stvari koje jednostavno uvijek imaju bolji okus kada ih napravite za sebe kod kuće, prenosi Mirror.
POGLEDAJTE VIDEO: Kako napraviti kruh bez kvasca
Pokretanje videa...
Gemma Simmonite, kuharica i suvlasnica tvrtke Gastrono-me iz britanskog Suffolka otkrila je jedan obrok za koji misli da bi ljudi trebali izbjegavati naručivanje u restoranu, jer je puno bolji i ukusniji pripremljen kod kuće.
A taj obrok je pečenka. Taj skraćeni naziv za omiljeni nam pečeni komad mesa pripremljen u pećnici s dodacima poput krumpira i drugog povrća za mnoge je jedno od omiljenih jela, no Gemma kaže da u restoranu nikad ne možete očekivati tako ukusan tanjur kao što bi ga imali kod kuće.
- Pečenke u restoranu vrlo su rijetko ispravno začinjene, na sebi nemaju dovoljno maslaca što je po meni ogromna greška, a ne možete se pouzdati ni u to hoće li meso biti dobro pečeno te hoćete li dobiti žilav komad - ističe ona.
I dalje govori kako pečeni krumpir u restoranima također teško može ispuniti očekivanja.
- Pečenje mesa je rad ljubavi, pažljive marinade, pripreme i provjeravanja. Kad naš dom ispuni miris pečenja, znamo što nas čeka, a to je gozba. U restoranu toga nema - istaknula je.
Što je bolje jesti u restoranu?
Ali što je s jelom koje je bolje kad ga pravi profesionalac, umjesto da ga pripremamo u svom domu?
Gemma ima odgovor i za to - pizza!
Kuharica vjeruje da domaća pizza nije nešto oko čega se 'isplati truditi', ako nemate namjensku pećnicu za pizzu.
- Domaće pećnice jednostavno ne mogu doseći temperature potrebne za postizanje te nevjerojatne narasle i mjehuričaste kore. Nemojte se zavaravati ni obećanjima koje daje tzv. kamenje za pizzu, puno bolje da u svojoj lokalnoj pizzeriji uživate u dobrom zalogaju, a kuhinjski plohe ostanu bez brašna - objašnjava.
POGLEDAJTE NOVU EPIZODU ‘FIRME’ I SUDJELUJTE U NAGRADNOJ IGRI U KOJOJ MOŽETE OSVOJITI MOBITEL: