Hladni rižoto s povrćem je izvrstan odabir lagane ljetne večere koja je ukusna i koja će nahraniti organizam. Brzo i lako se priprema, a većinu sastojaka već imate u kući
PRILOG KAO GLAVNO JELO
Lagana i zdrava ljetna večera: Hladni šareni rižoto s povrćem
Sastojci
- 1 crveni luk
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 200 grama graška (može biti smrznuti)
- 200 grama kukuruza
- 100 grama žutih mahuna
- 200 grama riže
- sol, papar
- 2 žlice maslinovog ulja
- chilli papričica (po ukusu)
Priprema:
- Očistite i sitno nasjeckajte luk.
- Zagrijte ulje i popržite luk, pa dodajte papriku, grašak i kukuruz koji ste prethodno ocijedili.
- Smanjite temperaturu i dodajte mahune, pa dinstajte povrće oko 5 minuta.
- Rižu operite i dodajte povrću pa sve zajedno dinstajte 2 do 3 minute.
- Prelijte mlakom vodom da prekrije sadržaj u tavici, posolite, poparite i dobro promiješajte.
- Kad rižoto zakuha, smanjite temperaturu na najnižu, poklopite i kuhajte uz miješanje dok riža ne upije svu vodu.
- Ako želite pikantni okus, sad dodajte nasitno narezanu chilli papričicu.
- Prije posluživanja, ostavite da odstoji 30-ak minuta, da se sokovi povežu i samo jelo ohladi.
POGLEDAJTE I NOVU EPIZODU SERIJALA 'TKO JE TU LUD?!':
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku