Ovaj kruh je pozlaćen, posut kukuruznim brašnom, a možda sadrži nešto zlata u tijestu - rekao je Bračanin za Dalmaciju danas. Priložio je i račun. Stavio je kruh na vagu - pisalo je 456 grama
Aromatični pileći rižoto je izvrstan izbor za lagani i zdravi ručak. Kako biste dobili ukusni i kremasti rižoto bitno je često miješati i provjeravati količinu vode te kuhanost same riže
Ako vam iza ručka ostane dosta mesa, pripremite maštoviti obrok koji ne izgleda kao da su u pitanju ostatci: Bogata juha, chimichanga, pikantne ćufte ili thai juha od ostataka piletine...
Ovaj recept možete pripremiti na brzinu jer nije prekompliciran, a vrlo je sočan i ukusan. Ako dodate vino, ono će jelu dati posebnu aromu i miris koji podsjeća na deliciju iz restorana
Sezona je šparoga i zato je sada pravo vrijeme da ovu namirnicu maksimalno iskoristite. Donosimo ideju za lagani proljetni ručak koji će vas zasititi. a jako je zdrav i neće teško pasti na želudac
Slični sastojci mogu se pripremiti i bez miješanja riže na tavici, tako da ih ubacite u lim za pečenje i kuhate u pećnici. Na kraju meso samo treba zapeći i dobit ćete posve nove okuse istog jela
Iako naizgled vrlo jednostavno i ukusno jelo, rižoto može biti poprilično zahtijevan jer ovisno o vještinama koje ćete primijeniti tijekom njegovog pripremanja, uvelike ovisi njegov rezultat i okus
U hotelu Kaj u Mariji Bistrici chefica Danijela Vitez zbog brojnih gostiju koji imaju drugačiju prehranu sastavila je veganski i vegetarijanski meni, a najtraženiji su ipak kolači koje radi meksički pastry chefa Jose Roberta
Hladni rižoto s povrćem je izvrstan odabir lagane ljetne večere koja je ukusna i koja će nahraniti organizam. Brzo i lako se priprema, a većinu sastojaka već imate u kući
Želite li kušati nešto novo i zanimljivo, a opet jednostavno za pripremu, svakako napravite ovaj odličan rižoto. Pršut se prije posluživanja preprži tako da bude vrlo hrskav za jelo
U svijetu postoji više od 1500 sorti riže koje se razlikuju izgledom i nutritivnim sastavom, a u kulinarstvu riječ je o namirnici koja je iznimno bogata i služi podjednako za pripremu slanih i slatkih jela
Umjetnost pripreme rižota je u tome da dobijete predivnu kremoznost, bez da dodajte vrhnje ili nešto slično. Iako postupak može nekima zvučati komplicirano, zapravo je prilično jednostavan
Tijekom ljeta ograničite konzumaciju hrane s roštilja i prženog, izbacite mlijeko, sireve i sirne umake i dajte prednost povrću svih vrsta. Osim što je bogato vitaminima i mineralima, potiče probavu
Gljive su prava jesenska delicija koja će se u ovo doba godine naći na mnogim stolovima. Slasne, nutritivno bogate i jednostavne za pripremu - odlična su zamjena za meso, a dobre su i u juhama te raznim drugim kombinacijama
Kako se Dan sv. Martina tradicionalno obilježava u kontinentalnoj Hrvatskoj, tako je i hrana koja se taj dan poslužuje vezana uz tipičan svečaniji jelovnik tog područja
Jednako su ukusni kuhani i pečeni, no ne ograničavajte se samo na takve kestene jer postoji puno načina pripreme. Osim što se od njih prave brojne slastice, mogu se dodavati i slanim jelima
Gljive su pogodne za izradu raznolikih jela jer se odlično slažu i s povrćem i s mesom. Izvrsne su u rižotima, omletima, palačinkama, umacima i juhama, možete ih pohati i puniti
U slanim jelima bundeva se odlično slaže s curryjem i češnjakom, a u slasticama s agrumima i cimetom. Možete ju blanširati, zamrznuti, staviti u gulaše ili rižota. A jeste li probali tortu s bundevom?
Upaliti štednjak ili pećnicu kada je temperatura prešla 30 stupnjeva Celzija većini nas nije najljepša ljetna misao. Čak ni onima koji uživaju u kulinarskim eksperimentima i za inspiraciju im je potreban samo odlazak u trgovinu
Iskoristite sezonu šparoga i napravite ovo vrlo ukusno, zdravo i lagano jelo. Ovaj recept idealan je za užurbani radni ritam jer priprema obroka traje samo pola sata