Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Lajk za umirovljenike: Zlatna generacija "osvaja" internet

Računala definitivno više nisu bauk ni za starije, a uz brojne mogućnosti online plaćanja, zabave, komunikacije i informiranja itekako može olakšati život

Dreamstime
Foto: Dreamstime
3 komentara

Čuli ste za izraz “Facebook generacija” i povezujete je isključivo s mladima? Željka Bešić, Sonja Juran i Branko Cvetković na svojem profilu na Facebooku u rubrici posao imaju upisano “umirovljenik”.

- Meni je net spasio zdravu pamet. Zbog osjećaja da razmišljam ‘drukčije’ prestala sam gledati televiziju, a onda sam na Facebooku otkrila da postoje ljudi koji misle kao i ja - kaže Željka Bešić, koja profil na Facebooku ima već sedam godina.

- Iako politika zauzima većinu objava, ima i onih koji su ohrabrujuće, a i rješavamo se frustracija psujući ono što nas živcira - kaže Željka Bešić, koja koristi sve što računalo omogućava: razgovore preko Skypea, poštu i e-bankarstvo, a preko računala komunicira s različitim ustanovama. No najviše uživa kada s unukom gleda crtiće ili igra igrice. 

- On kaže: ‘Moja baka nije ona s kockice što priča priče, moja baka igra sa mnom igrice... Baka rules!’ - smije se Željka. Branko Cvetković, dugogodišnji glavni urednik lista Matice umirovljenika Hrvatske, računalo je zbog posla svladao davno, a onda je pomalo osvajao i internet. 

- Svemu me uče tri unuke. Neke stvari učim u 80. i baš uživam u tome - kaže Branko, a Sonja Juran dodaje kako se u njezinu malome mjestu zimi ništa ne događa pa je internet spas: 

- Ono što se govorilo za TV više ne vrijedi: prozor u svijet sad je internet. Čini mi se da mi je za većinu stvari koje su mi nekad činile radost to postala zamjena. No žive ljude ne može zamijeniti. Srećom, druženja uživo nije zapustila, dodaje Sonja.

Djed se razumije 

Branko Cvetković iznenadio je unuku kada joj je preko skypea javio kako ima novi mobitel i kako baš skida aplikaciju za Facebook.

Internet za sve 

Željki Bešić, koja je 80-postotni invalid, internet je beskrajno olakšao život jer ne čeka u redovima i može kupiti sve što joj treba.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message