Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Lice bez mane i savršen ten: Prst je najbolja mjera za puder

Lice bez mane i savršen ten: Prst je najbolja mjera za puder
1

Od buđenja do spavanja: Lice izgleda mršavije uz malo highlightera na sredini nosa, istiskivanje prištića s maramicom ne ostavlja ožiljak, a čišćenje lica je obavezno

VIDEO

Dobro nanesen tekući puder ujednačit će vaše lice i pretvoriti ga u slikarsko platno na koje nanosite ostalu šminku. Ako imate masnu kožu, puder pomaže da šminka dulje traje. 

Dakle: najprije nanesite po jednu točku pudera na svaki obraz, bradu, nos i čelo. Zatim ga možete rasporediti po licu prstima, pa će toplina tijela u prstima pomoći da se puder bolje prilagodi vašoj koži. Druga je mogućnost da ga rasporedite vlažnom spužvicom. Uvijek od središta prema krajevima lica. Ako vam se negdje stvore nabori u koje se puder zavukao, na primjer na borama oko nosa ili ispod očiju, taj dio lica lagano prođite prstima jer će oni najbolje rasporediti puder koji se zavukao u bore, ali i - upiti višak. Iako se čini da tu nema “puno filozofije”, doista nije svejedno kako nanosite šminku na lice.

Highlighter 

Za nanošenje highlightera, stavite palac na jagodične kosti, a kažiprstom dotaknite kosti malo iznad obrve - nanesite malo highlightera u okviru slova C koje ste tako formirali oko područja oka. I taj dio možete potapkati prstima da se ujednači boja. No svijetlim puderom možete stvoriti optičku iluziju i tako istaknuti određene dijelove lica. Na primjer, oči koje su preblizu izgledat će udaljenije ako utapkate malo highlightera na unutarnje kutove očiju. Ako želite popraviti simetriju usana, nanesite vrhom ravnoga kista highlighter na vrh gornje usne. Da bi vam lice izgledalo mršavije, potapkajte malo sredinu nosa.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čišćenje lica 

Prvo operite ruke. Dodirivanje lica prljavim prstima može proširiti bakterije, što može dovesti do začepljenih pora i prištića. Ne perite lice ujutro, osim ako vam je koža masna. Umijte lice hladnom ili mlakom vodom, a zatim vrhovima prstiju umasirajte sredstvo za čišćenje u kožu nježnim kružnim pokretima dok se ne stvori pjena, savjetuje dermatolog Luigi Polla. Isperite s više vode i lagano osušite ručnikom.

Savjet: Ne morate uvijek rabiti sapunicu, i gelovi ili tonici mogu dobro očistiti lice, no vodite računa da ih uvijek nanosite na lice čistom vatom ili dobro operite krpicu kojom perete lice poslije svakog pranja. 

Prištić bez ožiljaka 

Namočite ručnik u vrućoj vodi, iscijedite ga i stavite na prištić dok se ne ohladi. Pritisnite nježno ispod prištića vatom ili maramicom oko prsta. Držite 30-ak sekundi, to bi trebalo biti dovoljno da izvučete masnoću iz prištića bez stiskanja, kaže dermatologinja Katie Rodan. Nanesite gel koji sadrži benzoil peroksid ili salicilnu kiselinu.

Savjet: Ne dirajte prištić prije nego što je sazrio (bijela kapica na vrhu).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise