Lifestyle

Komentari 0

Limun je odličan za tvrde pete - omekšat će ih za samo pola sata

Limun je odličan za tvrde pete - omekšat će ih za samo pola sata

Želite li da vam stopala budu lijepa, mekana i njegovana bez ružnih ispucalih zadebljanja na peti, ne bacajte koru od limuna nakon pripreme limunade - možete je dobro iskoristiti

Uzmite jedan limun, prepolovite ga i iscijedite ga. Potom koru u kojoj je ostala pulpa stavite s unutrašnjom stranom na petu i navucite čarapu. Važno je da unutarnja strana limuna bude priljubljena za petu.

POGLEDAJTE VIDEO o blagodatima limuna:

Ostanite tako oko pola sata pa limun maknite. Iznenadit ćete se koliko vam koža izgleda bolje. Naime, limunova kora i pulpa sadrže eterična ulja koja omekšavaju i regeneriraju kožu.

To ćete vidjeti i ako malo soka od limuna protrljate po dlanovima i ostavite da se upije - koža će biti nevjerojatno mekana. Sokom od limuna možete povremeno premazati i stopala.

Pomaže i kupka sa soda bikarbonom

U ovom slučaju u lavor ulijte četiri litre vruće vode i dodajte tri velike žlice soda bikarbone. Kada se soda rastopi, uronite stopala u kupku i ostanite tako 20-ak minuta.

Na kraju ih istrljajte kamenom ili turpijom za pete i obilno namažite hranjivom kremom ili vazelinom i navucite čarape.

Kod jako ispucalih peta ovaj tretman treba raditi svaki dan i tako pet do sedam dana u komadu. Potom se napravi pauza od tjedan dana i ponovi. Jednom kada se pete vrate u normalu i ponovno postanu mekane, važno ih je takvima održavati i jednom tjedno im priuštiti ovakvu kupku i obilato mazanje kremom.

Najčitaniji članci