Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Lions Klub Zagreb na adventu skuplja novac za pučke kuhinje

Lions Klub Zagreb na adventu skuplja novac za pučke kuhinje
7

VRIJEME DARIVANJA U današnjem, novom adventskom obliku kućica djeluje od 2014. godine, a u proteklih pet godina u robi i novcu donirana je vrijednost od 250 tisuća kuna

VIDEO

Posebnost kućice Lions Kluba Zagreb na zagrebačkom Zrinjevcu je u humanitarnoj misiji i prikupljanju sredstava za one koji sami ne mogu priuštiti  niti skroman Božić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:25

U sklopu ponude na kućici LC Zagreb možete isprobati bijelo i crno kuhano vino pripremljeno po kvalitetnim recepturama s dodatkom suhog i svježeg voća, voćnih sirupa i likera, cjelovitih začina. Tu su i razne vrste rakija, odlični Prossecco, te paprenjaci i Samoborski Filipecov Bermet kao dio autohtonih tradicionalnih oblizeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Blagdansko uređenje i doživljaj pravog božićnog duha, već u prvim danima Adventa očarali su brojne posjetitelje te ovu malu zimsku oazu na Zrinjevcu pretvorili u novu nezaobilaznu destinaciju za druženje i međusobno pomaganje što i jest glavna bit Božića. Upravo u tom istinskom božićnom duhu, kućica LC Zagreb i ove će godine tradicionalno sav prihod donirati u humanitarne svrhe. Uoči Božića, franjevačkim pučkim kuhinjama na Kaptolu u Zagrebu te gradu Vukovaru poklonit će dvije tone srdela i papalina od čega se potrebitim obiteljima može napraviti čak osam tisuća blagdanskih obroka.

Ideja o kupnji srdela ili papalina potiče od jednostavne činjenice da je Hrvatska pomorska zemlja i da je more to koje može nahraniti veliki broj ljudi, a istovremeno u skladu s običajima posnog petka i Badnjaka riba postaje dostupna na stolovima ljudi koji si ju sami ne mogu priuštiti iz raznih razloga.

LC Zagreb čuva tradiciju adventske kućice već dvadesetak godina. Još prije dvadesetak godina kada Advent u Zagrebu nije postojao u ovom obliku, adventska kućica LC Zagreb se nalazila na početku Gajeve ulice te su se tamo prodavale krafne, punč i kuhano vino po posebnoj recepturi. U današnjem, novom adventskom obliku kućica djeluje od 2014. godine, a u proteklih pet godina u robi i novcu donirana je vrijednost od 250 tisuća kuna.

Ove godine ribice kupljene od prikupljenih donacija na kućici bit će isporučene 23. prosinca u Vukovaru i franjevačkom samostanu na Kaptolu koji će iste rasporediti po samostanskim pučkim kuhinjama u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija kolinda 12:39
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara