Lifestyle

Komentari 0

Ljeto bez žuljeva: Smanjite ih uz aloe veru ili kantarionovo ulje

Ljeto bez žuljeva: Smanjite ih uz aloe veru ili kantarionovo ulje

Kantarionovo ulje i aloe vera imaju protuupalno djelovanje i ublažavaju oteklinu žuljeva, dok jabučni ocat sprječava infekciju i može se koristiti kao kupka

Žuljevi su nezaobilazni pratitelji vrućih ljetnih dana i sandala. Bolne mjehure se ne preporučuje probušiti zato što se mogu inficirati, pa su puno bolji odabir lijekovi iz prirode, tvrdi američka dermatologinja dr. Jessica Wu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zanimljivosti o stopalima

Aloe vera

Aloe vera ima protuupalno djelovanje koje ublažava crvenilo i oteklinu. Osim toga hidratizira kožu što pospješuje zacjeljivanje, a dovoljno je samo malo soka od aloe vere nanijeti na vatu i natapkati na žulj. Postupak možete ponoviti svaki dan sve dok žulj ne zacijeli, piše Everyday Health. 

Jabučni ocat

Jabučni ocat ima antibakterijska svojstva i sprječava infekcije kad žulj pukne. Kako pecka najbolje ga je nanijeti na vatu i koristiti ga kao kupku pomiješanu s vodom. 

Crni i zeleni čaj

Crni i zeleni čaj imaju protuupalno djelovanje i umiruju oteklinu. Najbolje je ohlađene vrećice čaja staviti na žuljeve i ostaviti da djeluju 10 minuta. Postupak treba ponoviti tri do četiri puta na dan.

Gospina trava

Gospina trava ili kantarionovo ulje ima antibakterijska i protuupalna svojstva te pomaže u bržem obnavljanju kože. Odličan je lijek za žuljeve, a dovoljno ga je nanijeti na kožu, omotati zavojem i ostaviti preko noći. Oteklina će splasnuti, a žuljevi će nestati. Postupak treba ponovljati nekoliko dana.

Najčitaniji članci