Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ljubav između Huberta i Kalise bila je beskrajna, nerazdvojni su bili sve do posljednjeg daha

Ljubav između Huberta i Kalise bila je beskrajna, nerazdvojni su bili sve do posljednjeg daha
1

Hubert i Kalisa proveli su više od šest godina zajedno, nerazdvojni, u zoološkom vrtu u Los Angelesu. Oboje su poslani na eutanaziju u 21 godini starosti zbog zdravstvenih problema

VIDEO

Hubert i Kalisa proveli su više od šest godina zajedno, a čvrsta veza između ovih životinja zadivila je i dan danas zadivljuje mnoge, što nas navodi na vjerovanje da životinje posjeduju emocionalnu inteligenciju baš poput nas.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:23

Za osoblje u zoološkom vrtu u Los Angelesu nije postojala veza jača od one između Huberta i Kalise, starijeg para dva lava koji su u tom zoološkom već šest godina. 

Osoblje ih je opisalo kao 'nerazdvojene', posvećene jedno drugom iako nisu nikada zajedno stvorili potomstvo.

Život Huberta i Kalise završio se 30. srpnja 2020. Prema izvješću CNN-a, zoološki vrt odlučio se za eutanaziju ikoničnog para zbog zdravstvenih problema koje su pretrpjela oba, već starija lava. Ustanova je tužnu vijest podijelila na svojoj službenoj Facebook stranici s fotografijama lavova tijekom njihovih najsretnijih trenutaka.

Kalisa je rođena 26. prosinca 1998. godine u zoološkom vrtu Woodland Park u Seattleu. Hubert se u međuvremenu rodio 7. veljače 1999. u Chicagu u zoološkom vrtu Lincoln Park. Bio je samo dva mjeseca mlađi od svoje životne partnerice Kalise. Kad su Huberta doveli u Woodland Park, njih dvoje postali su nerazdvojni.

Par je 2014. godine prebačen u zoološki vrt LA, gdje su proveli posljednjih šest godina zajedno.

Zanimljivo je da je Hubert dobio 10 mladunaca prije nego što su ga sparili s Kalisom. Iako su bili žestoko odani jedno drugom, iz nekog razloga ova dva lava nikada nisu zajedno imali mladunce. 

- Ne možeš misliti na Huberta bez razmišljanja o njegovoj pratnji, Kalisi. Godinama su nerazdvojni par - rekla je Alisa Behar, radnica zoološkog vrta. 

Doista, u vrijeme njihove smrti oba lava su imala 21 godinu, što je nevjerojatna dugovječnost lavova u ustanovi jer oni u prosjeku prežive do 17 godina.

Ove veličanstvene životinje mogu se činiti jezivim, ali njihova je populacija u divljini pretrpjela značajan pad. Crveni popis IUCN-a kategorizirao je afričke lavove kao ranjivu vrstu.

Nepovjerljiv status očuvanja afričkog lava uvelike se pripisuje kombinaciji faktora, uglavnom pretjeranom izlovu i trgovini na crnom tržištu, kao i njihovom sve manjem prirodnom staništu.

Hubert i Kalisa, srećom, živjeli su dug život zajedno u sigurnom, mada zatvorenom, staništu zoološkog vrta gdje su postali simboli odanosti i ljubavi.

- Hubert i Kalisa su ikoničan par u LA Zoo vrtu, a naše osoblje i gosti dirnuti su njihovim odanim prijateljstvom. Iako je zaista mučno što smo se morali oprostiti od ovog ikoničnog para, možemo se utješiti znajući da su otišli zajedno. Ovi lavovi ostat će pozitivan dio naše povijesti i tako će nam nedostajati  -  rekla je Denise Verret, direktorica LA Zoološkog vrta, piše ATI.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku