Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ljubav Slavice i Dragutina traje već 60 godina: ’Prihvatila sam ga. Nije mi se više čekalo’

Ljubav Slavice i Dragutina traje već 60 godina: ’Prihvatila sam ga. Nije mi se više čekalo’
5

Slavica (78) i Dragutin (80) Kovač iz Velikog Trojstva pokraj Bjelovara kažu da je tajna sretnog braka u međusobnom uvažavanju. Nisu imali ni vremena za svađu

VIDEO

Slavica (78) i Dragutin (80) Kovač iz Velikog Trojstva pokraj Bjelovara nedavno su proslavili 60 godina braka. Imaju kćer i sina te troje unučadi i troje praunučadi. Obiteljska proslava šest desetljeća zajedničkog života bila je poput svadbe. Upoznali su se nekoliko mjeseci prije vjenčanja na vatrogasnoj zabavi u Ruškovcu, selu udaljenom 40 kilometara od Bjelovara. Dragutin, koji je tad imao 20 godina, s prijateljem je biciklom otišao na seosku zabavu i odmah mu je pogled skrenuo na Slavicu, koja je sjedila s majkom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Namještaju horoskopske znakove djeci 00:57

- Nekoliko dana prije Božića nas par došlo je u Ruškovac. Vidio sam djevojku i odmah mi se svidjela. Kad sam je zamolio za ples, na prvu je pristala - kaže Dragec, kako ga prijatelji i obitelj zovu, okrećući pogled na suprugu Slavicu. Unatoč tome što je Slavica govorila roditeljima da je mlada jer ima 18 godina i odbila je nekoliko prosaca, ipak dolazak mladića iz Bjelovara te nagla udaja najbolje prijateljice do temelja su pokolebale njezinu odluku.

- Starije sestre već su bile u braku, a i prijateljica se udala. Tad sam si rekla da ću prihvatiti poziv prvog prosca koji dođe. Nije mi se više čekalo - kaže kroz smijeh gospođa Slavica.

'Znam da ne izgledam tako, ali spavala sam s preko sto ljudi'
'Znam da ne izgledam tako, ali spavala sam s preko sto ljudi'

No Drago nije odustajao, a i Slavici se svidio. U "izvidnicu" je poslao starijeg prijatelja iz Ruškovca kod oca buduće mladenke pod izgovorom da bi kupio konja. Nakon nekoliko riječi o konjima njegov izaslanik priznao je razlog dolaska.

- Meni se žurilo, pa sam nakon nekoliko dana došao u snoboke (prosce). No tata moje buduće žene kategorički je bio protiv - govori kroz smijeh Dragutin, koji je pokazao da ne odustaje od ljubavi svog života. Poslao je u Ruškovac majku, čija se misija pokazala djelotvornijom. Posebice kad je buduće prijatelje nagovorila da ih posjete u Velikom Trojstvu.

storyeditor/2024-03-01/DSC_0512.JPG

- Kad su vidjeli gdje živim i saznali da radim u jednom bjelovarskom poduzeću, dali su pristanak - pojašnjava Drago.

Naravno, pitalo se i buduću mladu, koja je govorila: ili Dragutin ili nitko. Crkveno vjenčanje obavili su u Plošćici nadomak Bereku. Slavica se nakon vjenčanja preselila u V. Trojstvo. On je ubrzo otišao u tadašnju JNA, gdje je služio vojni rok 17 mjeseci. Nakon povratka iz vojske i rođenja kćeri bračni je par s djetetom od godinu i pol 1966. otišao u Švedsku.

- Turistički smo otišli u Švedsku, gdje smo ostali do 2008 - kaže Dragec.

Kad smo ih pitali koja je formula za dug brak, rekli su nam da je to prije svega tolerancija i razumijevanje, ali i uvjeti u kojima su živjeli.

S kim muškarci varaju, a s kim i zašto žene? Jednostavno je...
S kim muškarci varaju, a s kim i zašto žene? Jednostavno je...

- Puno smo radili. Odlazio sam na posao ujutro i navečer se mrtav umoran vraćao u stan. Imali smo malo vremena i da smo se željeli posvađati - zaključio je Dragutin. 

U Hrvatskoj sada dobro žive

Dragutin je u Švedskoj sakupio 42 godine radnog staža, a supruga 16 godina. Kažu da sad uživaju jer nemaju problem s malim mirovinama koje imaju oni koji su ih zaradili u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Usvojite ove navike i imat ćete puno manji rizik za depresiju
NIJE TEŠKO

Usvojite ove navike i imat ćete puno manji rizik za depresiju

Iako u obzir dolaze brojni elementi, ipak postoje neki zdravi koraci koje je lako poduzeti kako bismo smanjili rizik od ulaska u taj začarani krug tuge, koji s vremenom može postati sve dublji